• BIST 9517.4
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Tatilde Çocuklara Eğitim

Tatilde Çocuklara Eğitim
Yarıyıl tatilinde çocukları sanat ve bilimle buluşturarak becerilerini ortaya çıkarmayı amaçlayan Çankaya Belediyesi, çocukların verimli bir tatil geçirmesini...

Yarıyıl tatilinde çocukları sanat ve bilimle buluşturarak becerilerini ortaya çıkarmayı amaçlayan Çankaya Belediyesi, çocukların verimli bir tatil geçirmesini sağladı. Yaratıcı eserlerinden oluşturdukları bir sergi açan çocukları Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de yalnız bırakmadı.

Yarıyıl tatiline giren çocukların yaratıcılıklarını geliştirmek, onları bilim ve sanatla buluşturmak isteyen Çankaya Belediyesi amacına ulaştı. Müze gezen, sinemaya giden, resim ve heykel atölyelerinde çalışan öğrenciler, resim ve kil çalışmalarının sergisini açtı. Sergilerini Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de gezdi.

Başta hayal gücünü kullanmakta zorlanan öğrenciler eğitim sonunda, "güneş gözlüğü takan güneş", "deniz altında köpek gezdiren adam", "karada gezen ahtapot" gibi düş güçlerine dayalı çalışmalar yaparak eğitmenlerini de memnun etti.

Malzemeleri ve kavramları öğretildiği gibi değil istedikleri gibi kullanabilen öğrencilerin sergisini Umut ve Bademlidere Çankaya Evleri'nde ziyaret eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "21. yüzyılın halkevi olarak nitelediğimiz Çankaya Evlerimiz, halkımızın çeşitli kurslardan faydalanabildiği yaratan, üreten bir yapıya dönüştü. Çocuklarımızın yaratıcılıklarını geliştirmek, onların birlikte çalışmanın keyfine varmalarını sağlamak bizim için mutluluk verici" dedi.

"BİLGİSAYARIN BAŞINDAN KALKABİLDİLER"

Sergide yer alan veliler de çocuklarının tatil etkinlikleri kapsamında Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni, Ankara Üniversitesi Su Okulu'nu gezmelerinden, sinemaya gitmelerinden, resim ve kil yapmalarından büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti. Çankaya Belediyesi'nin yararlı bir tatil hediyesi verdiğini belirten veliler ve öğrenciler şöyle konuştu:

Canan Sevindik (35): Çocuklarım yarıyıl tatilinde bilgisayarın başından kalkarak kaliteli zaman geçirebildi. Bu çok önemli.

Ege Utku Sevindik (10) Müzede heykeller gördüm. İlk kez kille oyun oynadım, magnet bile yaptım.

Semra Yiğit (40): Yeme içme ve ulaşımın da belediye tarafından karşılandığı etkinlikte her şey tüm ayrıntılarıyla düşünülmüş. Gerçekten çok mutlu oldum.

Eylül Yiğit (10): Benim için harika bir karne hediyesi ve yarıyıl tatili oldu. Sinemaya gitmek, müzeyi gezmek, resim yapmak, kille oynamak hepsi bu tatilin içinde vardı.

Melek Dinlen (32): Çocuğum bu tatilde yeni şeyler öğrendi, ilk kez kille çalışmış oldu ve şimdi evde de yapıyor.

Mustafa Toprak Dinlen (9): Ben kille ve oyun hamuruyla oynamayı çok sevdim. Daha önce oynamamıştım.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim