• BIST 9079.97
  • Altın 2320.281
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9543
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Tarsus'ta Özgecan Aslan anısına konferans düzenlendi

Tarsus'ta Özgecan Aslan anısına konferans düzenlendi
Mersin'in Tarsus ilçesinde geçen yıl öldürülen Özgecan Aslan'ın birinci ölüm yıl dönümü nedeniyle "Sessiz Çığlığım Olur musun ?" projesi kapsamında...

Mersin'in Tarsus ilçesinde geçen yıl öldürülen Özgecan Aslan'ın birinci ölüm yıl dönümü nedeniyle "Sessiz Çığlığım Olur musun ?" projesi kapsamında "Türkiye'de Kadın olmak" adlı konferans düzenlendi.

75. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Toros Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu, Özgecan Aslan cinayetin Türkiye'de kadına şiddette bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Elbeyoğlu, "Özgecan, bir farklılık yarattı, onun için de zaten çok ses getirdi. Özgecan bize bu çok acı gerçeği, çok net ve çok acı bir şekilde gösterdi, bizi bununla yüzleştirdi." şeklinde konuştu.

Konferansta konuşan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emine Aysu ise "Öncelikli olarak bize manevi tokat atarak silkeleyen toplumsal sorumluluğumuzun farkına varmamıza sebep olan ölümüyle yüreğimizi dağlayan Özgecan'ımızı rahmet ve sevgiyle anıyoruz. Kadın Hz. Havva ile insanlık tarihini başlatan ve devam ettirendir. Kadın her işin emekçisi, vefanın ayrılmayan bekçisi, fedakarlığın öznesi, eziyetin yüklemi yaşamın ta kendisidir. Sessiz Çığlığım olur musun? derken, toplumumuzda sadece fiziksel şiddetin olmadığını, psikolojik ve ekonomik şiddetin de olduğunu, toplumda fiziksel şiddete maruz kalarak ölen kadınların yanı sıra başlık parasıyla ve çocuk yaşta evlendirip duyguları bastırılarak yaşayan kadınların da olduğunu, ayrıca mutlu, huzurlu çalışan, üretebilen, düşünebilen eyleme dönüştürebilen kadınlarında olduğunu vurgulamak istedik." dedi.

Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerraoğlu ise yaptığı konuşmada, "Özgecan ilk günden beri, fotoğrafı odamızda, anısı kalbimizde pırıl, pırıl bir genç. Bizlerin hepimizin çocukları gibi, kardeşleri yakınları gibi, hiç kalbimizden eksilmeyecek. Allah rahmet eylesin onu hiç unutmayacağız. Türkiye'de kadın olmak gerçekten çok zor. Bu konuda çok eksiklerimiz var. Bir ülkenin uygarlık düzeyinin nasıl olduğunu merak ediyorsanız önce kadınların yaşam şartlarına bakın diye bir cümle var. Gerçekten önce kadınların yaşam şartlarını geliştirebilirsek ülkemiz daha da gelişecek." şeklinde konuştu.

Tarsus'ta Özgecan Aslan anısına konferans düzenlendi

Tarsus'ta Özgecan Aslan anısına konferans düzenlendi

Tarsus'ta Özgecan Aslan anısına konferans düzenlendi

Tarsus'ta Özgecan Aslan anısına konferans düzenlendi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim