• BIST 9530.47
  • Altın 2482.192
  • Dolar 32.4467
  • Euro 34.7961
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Tarık Toros görevden alındı

Tarık Toros görevden alındı
Bugün TV Genel Yayın Müdürü Tarık Toros, ana kumanda odasında polis zoruyla sürüklenerek çıkarılarak işten atıldı.

Kanalımı koruyamadım diyen Toros, "Kanunsuz güvenlik gücü ile tamemen kanunsuz bir irade beni masamdan kaldırdı. Önce elimden mikrofonumu aldı sonra sürükleyerek çıkardı. Uyduruk bir kağıda yazdığı uyduruk bir iki satırla işten attı. Ben hala Bugün Genel Yayın Müdürüyüm." dedi. 

1923396_15.jpg

Kanaltürk ve Bugün Televizyonu’na yapılan operasyonun ardından TV'lerin yayınları polis zoruyla kesildi. Bugün TV Genel Yayın Müdürü Tarık Toros'da ana kumanda odasından polis zoruyla sürüklenerek dışarı çıkarılarak işten atıldı. Binadan ayrılırken açıklamalarda bulunan Toros, "Kanalımı koruyamadım. Kanunsuz güvenlik gücü ile tamemen kanunsuz bir irade beni masamdan kaldırdı. Önce elimden mikrofonumu aldı sonra sürükleyerek çıkardı. Uyduruk bir kağıda yazdığı uyduruk bir iki satırla işten attı. Ben hala Bugün Genel Yayın Müdürüyüm. Sizin derme çatma yazıp çizip imzaladığınız şeylerle bu iş bitmiyor. Burası bir hukuk devleti ise bu hakları iade eder. Çok üzgünüm buraya kadar diyeceklerimi diyebildim. Bir noktadan sonra çare kalmıyor bitiyor. Arkasını getiremiyorsunuz. Üzgünüm başka ne yapsaydım da koruyabilseydim. Sinyalin düşmesi bizim için çok ağırdır. Televizyonculukta siyaha düşmek bir namus meselesidir. O ekran sizin namusunuz. Siyaha düşemezsiniz, siyaha düşmek büyük skandaldır. Siyaha düşüren adam gider. Bizim ekranımız siyaha düştü. Çok üzgünüm daha fazla tutamadım." diye konuştu. 

Toros, "Hukuk tesis edildiğinde biz kaldığımız yerden devam ederiz. Bunlar bizim son sözlerimiz değil. Bizim daha çok sözümüz var. Kanunsuz bir işlem kanunsuz bir şekilde iki kanal zarara uğratılıp siyaha düşürüldü. Kanunsuz bir şekilde başındaki insanlar polis zoruyla işten atıldı. Bütün bu hakların nasıl iade edildiğini bütün Türkiye görecek. Olan Türkiye'nin demokrasi, hukuk mücadelesine oldu. Allah Türkiye'yi korusun. Bütün bunlardan sonra çok güçlü bir toplum inşa edeceğiz elele. Bunlar en dar zamanlarımız olacak." ifadelerini kullandı. 

1923396_12.jpg

Açıklamasının ardından Toros, TV binasından gözyaşları içinde aracıyla ayrıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim