• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Tarihi Sirkeci Garı’nda satranç şöleni

Tarihi Sirkeci Garı’nda satranç şöleni
Türkiye Satranç Federasyonu ve Red Bull'un ortaklaşa düzenlediği Red Bull Chess Masters'ın finali, tarihi atmosferiyle dikkat çeken Sirkeci Garı'nda gerçekleştirildi.

Türkiye Satranç Federasyonu ve Red Bull'un ortaklaşa düzenlediği Red Bull Chess Masters'ın finali, tarihi atmosferiyle dikkat çeken Sirkeci Garı'nda gerçekleştirildi. Türkiye'nin 7 farklı bölgesinden en iyi satranç oyuncularının kozlarını paylaştığı turnuvada hem zamanı hem de rakiplerini mat eden Akdeniz

Bölgesi takımı şampiyon oldu.

Farklı formatıyla dikkat çeken satranç turnuvası Red Bull Chess Masters'ta final, İstanbul'da bulunan Sirkeci Garı'nda düzenlendi. Türkiye'nin 7 farklı bölgesinden 32 satranç sporcusunun oluşturduğu 8 takımın mücadele ettiği finalde hem zamanı hem de rakiplerini mat eden Akdeniz Bölgesi takımı şampiyon oldu. Akdeniz Bölgesi Takımı adına yarışan Serkan Yeke, Dinçer Taşdöğen, Gökerhan Cem Kaan ve Hayrunnisa Şahin, rakiplerine üstünlük kurarak organizasyonu şampiyon tamamladı. Büyük finalde, Marmara Bölgesi Takımı ikinci, İç Anadolu Bölgesi Takımı ise üçüncü sırada yer aldı. Hem kendi bölgesinde hem de finalde dereceye giren oyunculara çeşitli ödüller dağıtıldı.

Gülkız Tulay: "Bu kadar güzel bir ortamda gerçekleşeceğini hayal etmiyordum"

Satranç dünyasında büyük ilgi gören Chess Masters'ın Sirkeci Garı'ndaki finalini Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve yönetim kurulu üyeleri de takip etti. Tulay "Bu turnuva için aylar öncesinden çalışmaya başladık. Sonucunda hepimizin çok mutlu olduğu, oyunculara büyük katkı sağlayacak bu turnuvayı gerçekleştirmeyi başardık. Bu kadar güzel bir ortamda gerçekleşeceğini hayal etmiyordum. Türkiye'nin tüm bölgelerinden gelen oyuncularımız var. Bunun verdiği o güzel ivme okullarımıza da taşındı. Red Bull'un destek verdiği bu turnuva gibi organizasyonlar satrancın görünürlüğünün arttırılmasında büyük katkı sağlıyor" diye konuştu.

Serkan Yeke: "Turnuvanın hırslandıran bir formatı vardı"

Turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Akdeniz Bölgesi Takımın oyuncularından Serkan Yeke ise "Satranç turnuvalarında çok bulundum ama böylesine eğlenceli bir ortamda birinci olmak çok hoş bir duyguydu. Heyecanı tarihi garda yaşamak, böyle bir ortamda hamle yapmak gerçekten büyük bir şanstı. Turnuvanın mücadeleyi artıran, hırslandıran farklı bir formatı vardı. Red Bull Chess Masters'da pek çok maç gerçekten kıran kırana geçti. Umarım satrancın gelişimi için bu tarz yeni formatlar denenmeye devam eder" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim