• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Tarihi Osmanlı Çarşısı Şehzadeler’de Hayat Bulacak

Tarihi Osmanlı Çarşısı Şehzadeler’de Hayat Bulacak
Şehzadeler Belediyesi Mart ayı Belediye Meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Şehzadeler Belediyesi Mart ayı Belediye Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplam 15 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında 3 parti grubunun Ankara'da yaşanan terör saldırısıyla ilgili ortak deklarasyon metni CHP grup başkanvekili Hüseyin Erkenci tarafından okundu. Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni civarında bulunan Tarihi Osmanlı Çarşının yeniden canlanması için sunulan teklif maddesi ise oy birliği ile kabul edildi.

Şehzadeler Belediyesi Mart ayı Belediye meclis toplantısı Kültür Sitesi Belediye Meclis salonunda yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik geçtiğimiz gün vefat eden Manisa eski Belediye başkanı Ertuğrul Dayıoğlunu anarak konuşmasına başladı. Son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yaşanan terör olaylarında Şehit olan güvenliklerine rahmet diledi. Başkan Çelik toplantıda Belediyenin yaptığı bir aylık çalışmalar ile ilgili meclis üyelerine bilgiler verdi. Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce, AK Parti, MHP, CHP grup başkan vekillerinin imzası ile Ankara'da yaşanan terör olayını kınayan bir deklarasyon okundu. CHP Grup başkanvekili Hüseyin Erkenci'nin en yaşlı üye sıfatı ile okuduğu deklarasyonda, "Ülkemiz Ankara'da yaşanan vahim bir terör saldırısı ile karşı karşıya kalmıştır. Öncelikle bu menfur saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personellerimize ve aziz vatandaşlarımıza Allah" tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun. Bizler Şehzadeler Belediye Meclisinde grubu bulunan siyasi partiler olarak birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimiz yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimizin teröre asla boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyetinin bu oyunu bozacak güç ve kudrete sahip olduğunu kararlılıkla ilan ediyoruz" sözlerine yer verilerek Türkiye'de hiçbir zaman teröre prim verilmeyeceğinin altı çizildi.

"TARİHİ OSMANLI ÇARŞISI MANİSA'NIN CAZİBE MERKEZİ OLACAK"

Tarihi Bedesten civarında bulunana çarşının yeniden canlandırılması ve bir Osmanlı Çarşısı kurulması ile ilgili Meclis gündemi arasında yer alan madde üzerine Belediye Meclisine bilgi veren Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, "Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni civarı daha öncede ifade ettiğimiz gibi bir Osmanlı Çarşısı olabilecek bir yer. Güzel bir çarşı olabilecek ve Manisa" ya gelecek olan turistlerin alışveriş yapabilecekleri bir alan. Şu an yapılan iş kolları nedeni ile bu çarşı bir cazibe merkezi niteliği taşımıyor. Bu alanda bulunana esnaflarla görüştükten ve onlarında fikirleri alındıktan sonra komisyonumuzun yapacağı çalışmalar neticesinde gelen turistlerin hediyelik eşya alabilecekleri, yemek yiye bilecekleri tarihi dokuya da uygun iş kollarına has bir şekilde dükkanlarda bir iyileştirme olsun ki Şehzadeler de bir cazibe merkezi haline dönüşsün" dedi. Tarihi çarşı ile ilgili madde oylanarak oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

"ŞEHZADELER'E YENİ BİR SOSYAL TESİS"

Mülkiyeti Gençlik Spor Bakanlığına ait olan Mevlevihane'deki sosyal tesisin Şehzadeler Belediyesi tarafından kiralanması ile ilgili madde üzerine meclis üyelerine bilgi veren Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Mevlevihane'de daha önce emniyet teşkilatımızın lokal olarak kullanmış olduğu bir tesis var. Bu alan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ait bir yer ve tadilat çalışmaları yapıldı. Şehzadeler Belediyesi olarak biz burada bir sosyal tesis yapmak istiyoruz. Tüm Manisalıların rahatlıkla gelip ailesiyle vakit geçirebileceği bir merkez haline getirmek istiyoruz. Bu kiralama işlemlerinin yapıla bilemesi için Belediye Başkanı ve Encümene yetki verilmesini istiyoruz." diye konuştu. Gündem maddesi ile ilgili yapılan oylama oy birliği ile kabul edilerek söz konusu tesisisin kiralanması için Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verildi.

Tarihi Osmanlı Çarşısı Şehzadeler’de Hayat Bulacak

Tarihi Osmanlı Çarşısı Şehzadeler’de Hayat Bulacak

Tarihi Osmanlı Çarşısı Şehzadeler’de Hayat Bulacak

Tarihi Osmanlı Çarşısı Şehzadeler’de Hayat Bulacak

Tarihi Osmanlı Çarşısı Şehzadeler’de Hayat Bulacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim