• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Tarihi Kurşunlu Camii Harabeye Dönmüş Durumda

Tarihi Kurşunlu Camii Harabeye Dönmüş Durumda
Diyarbakır'da, sokağa çıkma yasağı bulunan Sur ilçesinde, çatışmaların en yoğun şekilde yaşandığı Kurşunlu Camii kullanılamaz hale gelirken, etrafında...

Diyarbakır'da, sokağa çıkma yasağı bulunan Sur ilçesinde, çatışmaların en yoğun şekilde yaşandığı Kurşunlu Camii kullanılamaz hale gelirken, etrafında bulunan yerleşim yerleri yine bomba ve silahların isabet etmesi nedeniyle harabeye dönmüş durumda.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, 2 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından teröristlerce karargah olarak kullanılan tarihi Kurşunlu Camii'nin kullanılamaz hale geldiği görüldü. İçişleri Bakanlığı izniyle görüntü ve fotoğraf alınmasına izin verilen tarihi Kurşunlu Camii'nin duvarlarının tamamen yıkıldığı, bahçesinde bulunan şadırvanın da çatışmalar nedeniyle yıkıldığı görülürken, teröristlerce sokak başlarına kurulan barikatların da kaldırılmadığı görüldü.

CAMİ DUVARLARINDA "KURŞUN" İZLERİ

Çatışmaların en yoğun yaşandığı Kurşunlu Camii duvarlarına çok sayıda kurşun isabet ederken, caminin iç tarafı da çıkan yangın nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Kurşunlu Camii ve etrafının teröristlerden temizlenmesinin ardından caminin minaresine güvenlik kuvvetleri tarafından dev Türk bayrağı asıldı.

HARABEYE DÖNEN EVLER İŞ MAKİNELERİYLE YIKILIYOR

Sokağa çıkma yasağının ardından başlayan yoğun çatışmalar nedeniyle hemen her evde bomba ve kurşun izleri hakim. Terör örgütü mensuplarının tuzakladığı bombaların infilak ettirilmesi ve güvenlik güçlerinin teröristleri etkisiz hale getirmek için kullandığı top atışları nedeni ile bir çok ev harabeye dönmüş durumda. Operasyonların sona ermesinin ardından ilçeye giren iş makineleri, harabeye dönen evleri yıkarak hafriyatları ilçe dışına taşıyor.

TERÖRİSTLER, EVDEKİ TÜPLERİ BOMBA YAPIMINDA KULLANMIŞ

Öte yandan, sokağa çıkma yasakları nedeni ile evlerini terk ederek başka ilçelere göç etmek zorunda kalan vatandaşların evleri, teröristlerce karargah olarak kullanılmış. Teröristler ayrıca çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ailelerin, yemek pişirmek için kullandığı ev tipi tüpleri, bomba yapımı için kullandığı görüldü. Alanda çok sayıda tüpe rastlanırken, birçok tüpe kurşun isabet ettiği görüldü.

Tarihi Kurşunlu Camii Harabeye Dönmüş Durumda

Tarihi Kurşunlu Camii Harabeye Dönmüş Durumda

Tarihi Kurşunlu Camii Harabeye Dönmüş Durumda

Tarihi Kurşunlu Camii Harabeye Dönmüş Durumda

Tarihi Kurşunlu Camii Harabeye Dönmüş Durumda

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim