• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Tarhan: “Kızılay, Kardeşlik Duygularını Yitirmemiş Çok Önemli Kurumlardan Biri’

Tarhan: “Kızılay, Kardeşlik Duygularını Yitirmemiş Çok Önemli Kurumlardan Biri’
Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Türk Kızılay, kardeşlik duygularını yitirmemiş çok önemli kurumlardan bir tanesi olduğunu...

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Türk Kızılay, kardeşlik duygularını yitirmemiş çok önemli kurumlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Türk Kızılayı Mezitli Şubesi'nin 2. Olağan Kongresi Menderes Mahallesi'ndeki şube binasında yapıldı. Kongreye, Mezitli Belediye Başkanı Tarhan da katıldı. Kongrede, tek aday gösterilen Ali Büyüker, Türk Kızılayı Mezitli Şubesi Başkanı oldu.

Seçim öncesinde bir konuşma yapan Kızılay Mezitli Şubesi Kurucu Başkanı Ahmet Aslan, Başkan Tarhan'ın seçildiği günden bu yana kendilerine çok büyük destek verdiğini belirterek, "Bundan sonraki çalışmalarımıza da destek olacağına tüm duygularımla inanıyor, yeni çalışmalarında Ali Büyüker ve yönetimine başarılar diliyorum" dedi.

"BEDELSİZ YER TAHSİS ETTİK"

Başkan Tarhan ise konuşmasında Türk Kızılayı'nın kamu kuruluşu niteliğinde olduğunu hatırlattı. Göreve geldiği ilk günlerde, Türk Kızılayı Mezitli Şubesi'nin belediyeye ait binayı kullandığını ve borcu olduğunu öğrendiğini anlatan Tarhan, "Türk Kızılayı'nın kamu kuruluşu niteliğinde olduğu düşüncesiyle ilk meclis toplantısında konuyu gündeme getirdim. Menderes Mahallesi'nde mülkiyeti belediyemize ait işyerinin 5 yıl süre ile Mezitli Şubesi adına bedelsiz tahsis edilmesi ile ilgili teklifimiz oy birliği ile kabul edildi. Kızılay şu anda kira ödemeden burayı kullanıyor. Daha önce de güzel çalışmalara imza atan Türk Kızılayı Mezitli Şubesi'nin, yeni yönetimiyle de bu binada güzel çalışmalara imza atacağını umuyorum" diye konuştu.

"Türk Kızılay, kardeşlik duygularını yitirmemiş çok önemli kurumlardan bir tanesidir" diyen Tarhan, şöyle devam etti: "Türk Kızılayı'nın, ülkemizde hoşgörü ve mutluluk ortamını sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca en temel hedefinin "eşitlik, kardeşlik ve özgürlük" kavramları olması gerekir. Bunu da Mezitli'de yaşatacaklarından şüphem yok. Belediye olarak Türk Kızılayı Mezitli Şubesi ile birlikte ilçemizde yaşayan vatandaşlara katkı sunmayı hedefliyoruz. Bizlerin de görevi, halkımızın mutluluğu ve huzurunu sağlamak. İşte tam bu bağlamda görevlerimiz çakışıyor. Belediyemiz ile birlikte yeni projeler üretmeli ve hayata geçirmeliyiz. Geçmiş dönemde görevini en iyi şekilde yapan arkadaşlara teşekkür ediyor, yeni görevinde başkan ve yöneticilere de başarılar diliyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim