• BIST 9524.59
  • Altın 2486.44
  • Dolar 32.5543
  • Euro 34.6727
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 14 °C

Taranto Konteyner Terminali'nin 49 yıllık işletme imtiyaz hakkı YILPORT Holding'e geçiyor

Taranto Konteyner Terminali'nin 49 yıllık işletme imtiyaz hakkı YILPORT Holding'e geçiyor
Türkiye'nin limancılıkta global markası YILPORT Holding, İtalya'nın topuğunda bulunan Taranto Konteyner Terminali'nin, 49 yıllık işletme haklarını satın aldı.

Türkiye'nin denizcilikte global markası YILPORT Holding, İtalya'nın güneyinde yer alan ve İyon Denizi'nin önemli imanlarından olan Taranto Konteyner Terminali'nin işletme haklarını, yarın imzalanacak imtiyaz sözleşmesiyle 49 yıllığına portföyüne alıyor.

Yıldırım Holding iştiraklerinden olan ve dünyanın 12'nci büyük liman işletmecisi Yılport Holding, 3 kıta 9 ülkede işletttiği 21 liman ve terminale 10'ncu ülke ve 22'nci deniz terminalini ekliyor. 

Taranto Konteyner Terminali imtiyaz sözleşmesi imza töreni öncesi Deniz Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulunan Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı ve aynı zamanda YILPORT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, hedeflerinin 2025 yılına kadar uluslararası terminal ve liman operatörleri arasında ilk 10'a girmek olduğunu belirterek,.8 yıl içinde YILPORT'ta sağlam büyüme ve genişleme stratejisinin sürdürüleceğini söyledi.

Taranto Limanı'na küresel nakliye hatlarını bağlayarak, 2025 yılına kadar bölgenin en büyük limanlarından biri haline getireceklerini ifade eden Yüksel Yıldırım; "Taranto Konteyner Terminali'nde yerel gıda sektörleri, lojistik şirketleri, ihracatçılar ve ithalatçılarla, özellikle tarım-gıda sektörüne dikkat ederek buluşmayı planlıyoruz. Taranto Konteyner Terminalini hem bir geçit terminali hem de yarının bir aktarma merkezi olarak iyileştirmesini yapacağız. Yilport ayrıca, toplu taşıma, proje kargo ve ro-ro trafiği geliştirmek için yerel operatörlerle işbirliği yapmayı da amaçlıyoruz" dedi.

30 Temmuz 2019 Salı günü (Yarın) imzalanacak imtiyaz sözleşmesine, İtalya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Danilo Toninelli başta olmak üzere, İtalyan denizcilik İdaresi Temsilcileri ile birlikte çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.

liman_taranto_yilport_buyuk.jpg

Taranto Konteyner Terminali'nin, Yılport’un küresel portföyünün 22. deniz terminali olmasıyla birlikte İtalya’daki ilk Yilport terminali olacak. Terminalin mevcut yıllık konteyner taşıma kapasitesi, yaklaşık 2 milyon TEU. Yılport Holding, önümüzdeki 10 yılda yapacağı yatırımlarla yıllık kapasitesini 4 milyon TEU'ya çıkarmayı planlıyor. Yılport Holding, önümüzdeki dönemde altyapıya, ekipmana ve teknolojiye yoğun bir şekilde yatırım yapacak. Yılport Holding, ilk olarak terminale yapacağı yatırımlar, gemi-kıyı vinçlerinin (STS) ile birlikte raylı vinçlerin (RMG) ve Navis terminal işletim sistemini kurarak, rehabilitasyonunu tamamlayacak.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim