• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

TAPDK belgeleri süre uzatımı başladı

TAPDK belgeleri süre uzatımı başladı
Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) tarafından düzenlenen satış belgeleri için süre uzatım işlemleri 31 Mart 2016'ya kadar yapılacak.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) tarafından düzenlenen satış belgeleri için süre uzatım işlemleri 31 Mart 2016'ya kadar yapılacak. Süre uzatım işlemi yaptırmayanlar alkol ve alkollü içki satışı yapamayacak.

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) Satış Belgesi 2016 yılı süre uzatma işlemleri hakkında açıklama yaptı. Yılmaz açıklamasında, 2015 yılı ve öncesinde düzenlenen TAPDK satış ve sunum belgeleri için 04 Ocak 2016 – 31 Mart 2016 tarihleri arasında, 2016 yılı süre uzatım işlemi yapılması gerektiği, bunun zorunlu bir işlem olduğu, işlem yapılmayan belgelerin iptal duruma düşeceği uyarısında bulundu.

Süre uzatımı yapmak isteyen esnafların İl veya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine dilekçe ve belge bedelini yatırdıklarına dair dekont ile müracaat ederek TAPDK belgelerini vize ettirmeleri gerektiğini belirten Yılmaz, şunları söyledi: "Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 14'üncü maddesi gereğince, satış ve sunum belgeleri için 31 Mart 2016 Perşembe günü mesai saati sonuna kadar süre uzatım işlemi yapılmadığı taktirde, anılan tarihten sonra ürün (tütün mamulü veya alkollü içki) satın alınabilmesi mümkün olmayacaktır. Mevcutta bulunan ürünlerin nisan ayı sonuna kadar tasfiye edilmesi zorunlu olacaktır. Nisan ayının sona ermesini müteakip ürün satışına devam edildiğinin tespiti halinde 4733 sayılı Kanunun 8'inci maddesinin beşinci fıkrasının ilgili bentlerince idari para cezası yaptırımı uygulanacak ve aynı maddenin dokuzuncu fıkrası kapsamında, satışa sunulan ürünlerin mülkiyeti kamuya geçirilecektir. İlgili düzenleme gereğince, 31 Mart 2016 Perşembe günü mesai saati sonuna kadar satış ve sunum belgesi için süre uzatım işlemini yaptırmamasına rağmen faaliyetlerine devam etmek isteyen satıcıların yeniden satış belgesi başvurusu yapmaları ve belge almaları gerekecektir. Nargilelik tütün mamulü sunum uygunluk belgelerinin 2016 yılı süre uzatım işlemleri de aynı usul ve esaslar çerçevesinde gerçekleştirilecektir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim