• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Tandır ekmeğiyle iş sahibi oldu

Tandır ekmeğiyle iş sahibi oldu
Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde yaşayan Aykut Durmaz, bölgedeki işsizlik nedeniyle açtığı tandır evi sayesinde iş sahibi oldu.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde yaşayan Aykut Durmaz, bölgedeki işsizlik nedeniyle açtığı tandır evi sayesinde iş sahibi oldu.

İlçedeki iş imkânlarının yetersizliğinden dolayı düğün parası biriktirmek için İstanbul'a çalışmaya giden Aykut Durmaz (28), daha sonra memleketi Bitlis'in Adilcevaz ilçesine gelerek düğün yaptı. Düğünden sonra doğduğu topraklarda yaşamaya karar veren Durmaz, yine iş imkânlarının olmamasından dolayı iş arayışına girdi. Adilcevaz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ümit Aldağ'ın desteği ve yol göstermesiyle ilçede eksikliği hissedilen tandır ekmeği yapımı için elindeki küçük sermaye ile tandır evi kurarak kendi işinin sahibi oldu.

İlçenin tek tandır ekmeği üretim işletmesi

İlçedeki tandır ekmeği ihtiyacını karşılamak için işletmeyi açtıklarını dile getiren Aykut Durmaz, ilçede tandır ekmeği yapıp vatandaşlara bu alanda imkân sunan ilk ve tek işletme olduklarını belirterek, işletmenin daha iyi şartlarda faaliyetini sürdürebilmesi için yetkililerden destek istedi. Durmaz, tandır ekmeğinin uzun süre bayatlamadan muhafaza edilebileceğini belirterek, "Evlenmeden önce İstanbul'da çalışıyordum. Daha yeni düğünümü yaptım. Burada baktım iş yok, güç yok. Allah razı olsun esnaf odası başkanımızın da desteğiyle küçük bir sermaye ile böyle bir fikir aklımıza geldi. Ahlat'ta, Erciş'te tandır ekmeği üretimi yapan işletmeler var ve Adilcevaz'da niye olmasın diye düşünerek ilçemize de tandır ekmeği üretimi yapabilecek bir işletme kurduk. Allah nasip ederse büyüklerimizin ve halkımızın da desteğiyle işimiz zamanla daha da güzel olacak. Tandır ekmeğini vatandaşlarımıza 60 kuruştan satıyoruz" dedi.

"İlçemizde böyle eksikliğin olduğunun farkına vardık"

Adilcevaz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ümit Aldağ ise açılan işletme ile birlikte ilçede hissedilen bir eksikliğin daha giderildiğini ifade ederek, "Eskiden annelerimizin, ablalarımızın ve yengelerimizin yapmış oldukları tandır ekmeği unutulmuştu. İlçemizde böyle eksikliğin olduğunun farkına vardık. Girişimci arkadaşlarımızla görüşerek ilçemizde eksikliğini hissettiğimiz ve evlerde eskisi gibi yapılmayan tandır ekmeğini tekrardan ticari amaca dönüştürülmesi açısından daha önce fırıncılık yapan Aykut kardeşimizle de istişare ederek bu eksikliğin giderilmesi için böyle bir işletmenin açılmasını talep ettik. Buradaki amacımız hem buğday üreticisini, hem değirmencileri, hem de organik ürünlerle insanların beslenmesine katkı sağlamak için böyle bir talepte bulunduk. Sağ olsun kardeşimiz böyle bir girişimde bulunarak ilçemize tandır ekmeği eksikliğini giderecek bir işletme kazandırdı" diye konuştu.

"Ülke ekonomisine katkı sağlamalıyız"

"Bildiğiniz gibi ülkemiz son zamanlarda ekonomik bir savaş yaşamaktadır" diyen Aldağ, şöyle devam etti:

"Bizlerde elimizden geldiğince bu tür işletmelerin sayısını arttırarak kendi ihtiyaçlarımızı kendimiz üreterek kazanmalıyız ve aynı zamanda ülke ekonomisine katkı sağlamalıyız. Ayrıca büyük ya da küçük işletmeler olsun, herkesten üretim yapmalarını ve alışverişlerini yerel esnaflardan yaparak ekonomiye destek olmalarını istiyoruz."

Adilcevaz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ümit Aldağ, tandır evi çevresindeki esnaflarla birlikte tandır evi önünde lavaş tandır ekmeği, karpuz ve peynir ile kahvaltı yaparak sıcak tandır ekmeğinin tadını çıkardı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim