• BIST 9524.59
  • Altın 2491.238
  • Dolar 32.5412
  • Euro 34.7057
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Tamburacı: "Spora Sıçrayan Şiddet Ancak 6222 Sayılı Kanunla Çözülebilir"

Tamburacı: "Spora Sıçrayan Şiddet Ancak 6222 Sayılı Kanunla Çözülebilir"
Spor Yazarı Osman Tamburacı, Türkiye'de tribünlere sıçrayan futbol terörünün ve şiddetinin ancak 6222 sayılı kanunla önlenebileceğini söyledi.

Spor Yazarı Osman Tamburacı, Türkiye'de tribünlere sıçrayan futbol terörünün ve şiddetinin ancak 6222 sayılı kanunla önlenebileceğini söyledi.

Haliç Üniversitesi tarafından sporda şiddet konusunu değerlendirmek amacıyla düzenlenen "Sporda Şiddet" konulu panele konuşmacı olarak katılan Spor Yazarı Osman Tamburacı ve Teknik Direktör Yılmaz Vural üniversitelilerle buluştu.

"CEBİNDE PARASI OLAN KULÜP BAŞKANI OLABİLİYOR"

Panelde açıklamalarda bulunan Spor Yazarı Osman Tamburacı, medyaya sporda şiddet konusunda büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti. Bir diğer etkenin yöneticiler olduğunu dile getiren spor adamı, "Yetkili olsun olmasın, konuyu bilsin bilmesin Türkiye'de cebinde parası olan, bir kulübün başkanı olabiliyor. Ancak sadece para ile hiçbir şey halledilmez" diye konuştu.

"OLAYLARA GENEL PENCEREDEN BAKAMIYORUZ"

Üretmeyen insanların, başkaları üzerinden hedeflerine ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Tamburacı, "1-0 biten bir maçı yazarken en kolay yol seçiliyor. Ya hakem, ya teknik direktör ya da golü kaçıran kişi hedef alınıp, değerlendirmeler yapılıyor. Çünkü olaylara genel pencereden bakamıyoruz. Savunma yapabilmek, bir şeyleri anlatabilmek için başkalarının zaaflarını kullanıyoruz. Bunların olmaması lazım" şeklinde konuştu.

"ŞİDDETE ENGEL OLMAK İSTEYEN KİŞİ KİMLİK BİLGİLERİNİ VERMEKTEN KORKMAMALI"

Osman Tamburacı, sporda şiddet olaylarının önlenmesi için neler yapılması gerektiği ve Passolig uygulaması hakkındaki görüşlerini de dile getirdi. Ünlü spor adamı, "Türkiye yıllarca tribünlere sıçrayan anarşiyi, futbol terörünü, futbol şiddetini ancak 6222 sayılı kanunla giderebilir diyerek şunları söyledi:

"Passolig uygulaması çıkmışsa bunu uygulamak durumundasınız. Passolig'in veriliş biçimi nedeniyle insanlar buna karşı çıktı. Ama ben spor seyircisiyim ve açılan ihalenin düzenlenmesi veya aynı şekilde devam etmesi beni ilgilendirmez. Ben bütün dünyada olduğu gibi maça giderken kim olduğumu ispat etmek isterim. Hukukçular bunu, "Maç seyretmek istiyorum neden kimlik bilgilerimi vereyim?" şeklinde değerlendiriyor. Ancak kimlik bilgilerini vermeleri kendi lehlerine olacak çünkü orada şiddet var. Buna engel olmak isteyen de kendi kimliğini vermekten korkmamalı"

"MİLLİ SEFERBERLİKLE BU İŞİN ÜZERİNE GİDİLİRSE TANSİYONUMUZ DÜŞEBİLİR"

Toplumsal bir travma içinde olunduğunu ve bunu aşağı çekmek gerektiğini vurgulayan Tamburacı, "Bu da el birliği ile gerçekleşebilir. Bu noktada federasyona da, meclise de, bireylere de, taraftarlara da çok büyük görevler düşüyor. Sadece yasa çıkarmakla değil milli seferberlikle bu işin üzerine gidilirse tansiyonumuz biraz düşebilir" ifadelerini kullandı.

Tamburacı:

Tamburacı:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim