• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Tahir Elçi, Adliye Önünde Anıldı

Tahir Elçi, Adliye Önünde Anıldı
Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Dört Ayaklı Minare önünde çıkan çatışmada hayatını kaybeden Tahir Elçi, Diyarbakır Barosu'na kayıtlı avukatlar...

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Dört Ayaklı Minare önünde çıkan çatışmada hayatını kaybeden Tahir Elçi, Diyarbakır Barosu'na kayıtlı avukatlar tarafından adliye önünde düzenlenen bir programla anıldı.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015'te tarihi Dört Ayaklı Minare'nin sütunlarının tahrip olması nedeni ile burada basın açıklaması düzenledi, açıklamanın ardından çıkan çatışmada başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetti.

Olayın ardından Diyarbakır Barosu, her hafta cuma günü yaptığı anma programını, bu hafta adliye girişinde gerçekleştirdi. Anma etkinliğine aralarında HDP'li Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın da bulunduğu Diyarbakır Barosuna üye avukatları katıldı.

Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu üyesi avukat Cihan İpek, dün Elçi'nin hayatını kaybettiği alana giden heyetin çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. İpek, bu keşiflerde herhangi bir sağlıklı sonuç elde edilemediğini belirterek şöyle konuştu:

"Bazı emarelerin bulunduğu yönünde ifadeler varsa da bunların kesin delil olabileceği yönünde pek fazla bir inancımız yok. Çünkü orası tamamen yıkılmış yerle bir edilmiş bir moloz yığınıydı. O moloz yığını içerisinde birkaç emare bulunmaya çalışıldı. Onlar da laboratuvara gönderildi. Sonuçlar geldiğinde onu da basınla paylaşacağız. Yine keşifte bazı inceleme ve açı ölçümleri yapıldı. Onların da raporları geldiğinde yine açıklanacak. Bu keşfi Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığından uzman marifeti ile yaptık. Umut ediyoruz ki bir ilerleme olabilir. Ancak biz yine şunu söylüyoruz, olayın başından itibaren adli makamların adalet bakanlığının bize verdiği söz bu soruşturma dosyasının en etkin şekilde yürütüleceği sözün arkasında durulması ve bu yöndeki umudumuzun boşa çıkarılmamasıdır."

HDP Milletvekili ve Diyarbakır Barosu üyesi Meral Danış Beştaş, Tahir Elçi'nin, bu topraklara barışın gelmesini, barış istemini her yerde her zaman haykırdığını söyledi. Beştaş, 28 Kasım'dan bu yana davada hâlâ fail olmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Tahir Elçi'ye bu kötülüğün yapılmasına asla izin vermeyeceğiz. Neden hâlâ Tahir Elçi cinayeti faili meçhule gönderilmek isteniyor."

Avukatlar, iki dakikalık oturma eyleminin ardından dağıldı.

Tahir Elçi, Adliye Önünde Anıldı

Tahir Elçi, Adliye Önünde Anıldı

Tahir Elçi, Adliye Önünde Anıldı

Tahir Elçi, Adliye Önünde Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim