• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

'Sürü bağışıklığı' uygulamaya kalkan Britanya Başbakanı Boris Johnson da koronavirüse yakalandı

'Sürü bağışıklığı' uygulamaya kalkan Britanya Başbakanı Boris Johnson da koronavirüse yakalandı
Britanya'nın Muhafazakar Partili Başbakanı, artan vaka ve can kaybı sayısı karşısında, sürü bağışıklığı politikasından vazgeçti, ama çok geç kaldı. 'Sürüye' katılan Boris Johnson'ın koronavirüs testi pozitif çıktı.

İngiltere, İskoçya, Galler, Kuzey İrlanda'dan oluşan Britanya'da Muhafazakar Partili Başbakan Boris Johnson, koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Dün başbakanlık konutunun bulunduğu Downing Sokağı 10 Numara'da hafif belirtiler göstermesi üzerine yapılan testin pozitif çıktığını belirten Johnson, hükümetin koronavirüsle mücadelesine önderlik etmeyi sürdüreceğini açıkladı:

"Şimdi kendimi tecrite alıyorum, ancak bu virüsle mücadele ettiğimiz müddetçe, hükümetin müdahalesine videokonferans yoluyla liderlik etmeye devam edeceğim."

Ancak başbakanın koronavirüse yakalanması hükümetin pandemiye müdahalesini soru işaretinde dönüştürdü.

Reuters haber ajansı "Downing Sokağı 10 Numara çalışanları ve bakanların son günler ve haftalarda Johnson ile temas halinde oldukları düşünüldüğünde, kaçının kendisini karantinaya almasının gerekeceği, ilk etapta bilinmiyor" uyarısını yaptı.

Soyağacı nedeniyle 'Osmanlı torunu' diye anılan Johnson, koronavirüs bulaştığı açıklanan ilk büyük Batılı ülke lideri oldu.

Başta herkesin kronavirüse yakalanmasıyla sürü bağışıklığı elde edilmesi politikası uygulayan, ama artan vaka ve can kaybı sayısı karşısında çark eden Johnson, 13 Mart'ta en ufak belirti gösterenlerden en az 7 gün kendilerini tecrit etmelerini istedi.

Bu ikinci aşamaya geçiş açıklaması sırasında "Daha birçok aile, vadeleri dolmadan sevdiklerini kaybedecek" ifadesini kullanan Johnson, 23 Mart'ta ülke çapında çok geniş çaplı karantina ilan edip hareket serbestisine sıkı kısıtlama getirmek zorunda kaldı.

Britanya'nın Muhafazakar Partili Başbakanı, 55 yaşında olması itibarıyla koronavirüs pandemisindeki riskli gruplar içinde.

Bugün başbakanlık sözcüsü, Avam Kamarası'nda Başbakan'ın soru-cevap oturumunda milletvekillerine yanıtlar vermesinden bir gün sonra, perşembe günü hafif belirtiler gösterdiğini, İngiltere Kamu Sağlığı İdaresi Başkanı'nın tavsiyesi üzerine Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) çalışanlarının kendisine test yaptığını kaydetti. 

Daha önce 71 yaşındaki Britanya Veliaht Prensi Charles'ın koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklanmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim