• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Suriyeli minik Abdulrahman’ın baba özlemi yürek dağladı

Suriyeli minik Abdulrahman’ın baba özlemi yürek dağladı
Suriye'nin İdlib kentinden kaçarak annesiyle Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezine sığınan 9 yaşındaki Abdulrahman Allika,...

Suriye'nin İdlib kentinden kaçarak annesiyle Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezine sığınan 9 yaşındaki Abdulrahman Allika, babasından 7 yıldır haber alamadığını söyledi. 2 yaşındayken ayrı kaldığı babasının öldüğüne inanmayan minik Abdulrahman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

7 yıldır Hatay'da yaşayan Abdulrahman Allika, Suriyeli askerlerin babasının öldüğünü söylediğini ancak inanmadığını belirterek, "Çünkü onu hiç görmedik ve onu çok özledim. Benim bir ricam var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bize yardım etmesini istiyorum. Babam bulunana kadar bize yardım etmesini istiyorum" dedi.

Babasının karşısına çıkması durumunda onu çok seveceğini ve sıkıca kucaklayacağını ifade eden minik Abdulrahman, "Onu çok seviyorum, çok özledim, onu hiç unutamıyorum. O geri gelirse bütün ihtiyaçlarımı kendisi karşılayacak. Ben eminim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizi duyacak. İhtiyaçlarımız için ve babamı bulmamız için bize yardım edecek" diye konuştu.

Anne Rapya Abda ise, 6-7 yıldır eşi Muhammed Allika'dan haber alamadığını, öldüğü söylense de çocukları gibi kendisinin de inanmadığını söyledi. Rapya Abda, "Ben 6-7 sene önce kocamı kaybettim. Dediler ki bana ölmüş ama ben hiç inanmadım, hatta çocuklarım bile inanmadılar. Şimdi bir ricam var. Reis Recep Tayyip Erdoğan'dan benim ve çocuklarım için yardım etmesini istiyoruz" dedi.

Diğer yandan, Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezine sürekli olarak ziyaretler gerçekleştiren Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur'a sıkıca sarılan Abdulrahman, yürekleri dağlattı. Kaymakam Uygur'u çok seven ve her gördüğünde sarılarak yanından ayrılmayan minik Abdulrahman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur'dan da babasını bulması için yardım istedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim