• BIST 9558.16
  • Altın 2486.4
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.8056
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Suriyeli Çocukların En Mutlu Günü

Suriyeli Çocukların En Mutlu Günü
Aksaray'da "İlmek İlmek Kardeşlik Zinciri" kampanyası ile örülen atkı ve bereler Bayır-Bucaklı çocuklara teslim ediliyor.

Aksaray'da "İlmek İlmek Kardeşlik Zinciri" kampanyası ile örülen atkı ve bereler Bayır-Bucaklı çocuklara teslim ediliyor.

Aksaray Kadın Koordinasyon Merkezi, Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği ve Aksaray Müftülüğü işbirliğinde başlatılan "İlmek İlmek Kardeşlik Zinciri" kampanyasına Aksaraylı hanımlar büyük destek verdi. Örülen bere ve atkılar paketlenerek Kadın Koordinasyon merkezin bünyesinde toplandı. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'nın eşi Hasibe Yazgı, İHH Kadın Kolları Başkanı Semiha Keleş ile İHH ve Müftülük bünyesinde görevli hanımlar önceki gün Hasas ve Şifahane Mahallelerinde oturan Bayır-Bucak Türkmen ailelerini ziyaret ederek, Türkmen ailelerin çocuklara bere ve atkı hediye ettiler. Diğer bir yandan Ailelere giyim ve nakdi yardımlarda yapıldı.

İlmek İlmek Kardeşlik Zinciri kampanyası ile Türkmen ailelerini ziyaret eden hanımlar, ailelerin temel ihtiyaçlarının karşılanacağını belirttiler. Suriye'de yaşananlara hiçbir zaman sessiz kalınmayacağını belirten Hasibe Yazgı, "Kadın Koordinasyon Merkezi, Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği ve Aksaray Müftülüğü işbirliğinde "İlmek İlmek Kardeşlik Zinciri" projesi başlatmıştık. Şimdi Bayır-Bucak Türkmen ailelerini ziyaret ediyoruz. Ördüğümüz atkı ve bereleri çocuklarımıza dağıtmaya başladık. Bir kısmını da Suriye göndereceğiz" diye konuştu.

İHH Kadın Kolları Başkanı Semiha Keleş ise, Türkmen ailelerin hiçbir zaman yalnız olmadığını söyledi.

Bayır-Bucak Türkmenlerinden Hıdır Caferi, çocuklarını sevindiren herkese teşekkür ederek, "Allah Türk milletinden razı olsun. Cumhurbaşkanımızdan ve Başbakan Davutoğlu'dan da razı olsun. Aksaray'da oturmaya başladık. Herkes yardım etti. Yiyecek, giyecek, yakacak sıkıntımız yok ancak daha fazla yardım almak istemiyoruz. İş imkanı verirlerse çalışıp ekmeğimizi kendimiz kazanalım istiyoruz. Allah, bize sahip çıkan bu Devletten ve Milletten razı olsun" diyerek yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Bayır-Bucaklı ailelerin temel ihtiyaçlarının bir kısmının da Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından karşılanacağı bildirildi.

Suriyeli Çocukların En Mutlu Günü

Suriyeli Çocukların En Mutlu Günü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim