• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Suriyeli Aile Yeni Yılı, Yeni Evlerinde Karşıladı

Suriyeli Aile Yeni Yılı, Yeni Evlerinde Karşıladı
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir kazan dairesinde kalan Suriyeli aile, 2015'in son günü, Viranşehir Kaymakamlığı'nın kiraladığı yeni evlerine...

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir kazan dairesinde kalan Suriyeli aile, 2015'in son günü, Viranşehir Kaymakamlığı'nın kiraladığı yeni evlerine taşındı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine gelen 4 kişilik Muhammet ailesi, yaz döneminde sokaklarda sabahladı. Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan bir apartmanın kazan dairesine sığınan aile, zorluklar içerisinde burada yaşamaya başladı. Kömür kazanının bulunduğu tek gözlü odaya güçlükle sığan aileye devlet sahip çıktı. Ailenin dramını haber alan İlçe Kaymakamı Huzeyfe Citer'in talimatıyla aile için kiralık ev bulundu. Kaymakamlık tarafından kirası ödenen aile, 2015 yılının son gününde yeni evlerine taşındı. Aile, kaymakamlığın temin ettiği gıda malzemelerinden hazırladıkları yemeklerle yeni yılı karşıladı. İlçe kaymakamlığı tarafından, Rami ve Hede Rami Muhammet çiftinin buzdolabı, klima ve battaniye gibi acil eksikleri de giderildi.

Rami Muhammet, "Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındık. Elimizde avucumuzda hiçbir şey yoktu. Eşim ve iki çocuğumla sokakta kaldık. Kaldığımız apartman yöneticisi sağ olsun bize sahip çıktı. Kapıcılık yaparak geçinmeye başladık. Viranşehir Derneği Başkanı Murat Karadaş bizi ziyaret ederek gıda yardımında bulundu. Daha sonra Kaymakamlıktan yetkililer bize ev kiralayarak buraya taşındık. Viranşehir Kaymakamı başta olmak üzere bize yardım eden herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Aileyi yeni evlerinde ziyaret eden Viranşehir Kaymakamlığı Basın Bürosu Sorumlusu Fethi Üncal, "Suriye'deki iç savaşın mağdur ettiği yüzlerce aileden biri de Muhammet ailesi. Basında çıkan haberler üzerine kazan dairesinde tek gözlü bir odada kalan aileyi gelip ziyaret ettik. Kazan dairesinin olduğu bölümde yoğun olarak duman ve karbonmonoksit olduğunu gördük. İlçe Kaymakamı Dr. Huzeyfe Citer talimatları doğrultusunda hemen harekete geçerek, aileyi aynı binada bir daireye yerleştirdik. Rami ailesi 2016 yılına inşallah evlerinde girecekler. Özellikle çocukların sevinci görülmeye değerdi" diye konuştu.

Kendilerine yardım eden yetkililere teşekkür eder Hede Muhammet ise yeni evlerine girmekten dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi. Hede Muhammet, 2016 yılının kendileri için uğurlu ve bereketli bir yıl olacağına inandığını belirtti.

Suriyeli Aile Yeni Yılı, Yeni Evlerinde Karşıladı

Suriyeli Aile Yeni Yılı, Yeni Evlerinde Karşıladı

Suriyeli Aile Yeni Yılı, Yeni Evlerinde Karşıladı

Suriyeli Aile Yeni Yılı, Yeni Evlerinde Karşıladı

Suriyeli Aile Yeni Yılı, Yeni Evlerinde Karşıladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim