• BIST 9079.97
  • Altın 2323.531
  • Dolar 32.3714
  • Euro 34.8891
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Suriye Acil Durum Müdahalesi Kapsamında Çocuk Koruma Projesi

Suriye Acil Durum Müdahalesi Kapsamında Çocuk Koruma Projesi
Kilis'in Elbeyli Konteyner kentinde, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu ve Türk Kızılay'ı arasında imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde...

Kilis'in Elbeyli Konteyner kentinde, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu ve Türk Kızılay'ı arasında imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde Suriye Acil Durum Müdahalesi Kapsamında Çocuk Koruma Projesi hayata geçirildi.

Proje geçici koruma yönetimi altında yaşayan okul çağındaki çocukların ve gençlerin tamamının güvenli, katılımcı, kapsayıcı bir eğitime ve gelişimi destekleyici etkinliklere katılımını sağlayarak, 4-18 yaş aralığındaki çocukların dayanma ve uyum güçlerini arttırmayı hedefliyor. Ayrıca proje ile çocukların yaşamlarına istikrar ve süreklilik anlayışını yeniden yerleştirerek kapsamlı eğitim ve eğlence etkinliklerini gerçekleştirileceği alanlara erişimin kolaylaştırması amaçlanıyor. Proje kapsamında Elbeyli Konaklama Tesislerinde faaliyetlerine devam eden ve çocuk dostu alanlarda görev yapan gençlik çalışanları tarafından, çadırkent içinde yer alan Yavuz Sultan Selim Geçici Eğitim Merkezinde etkili iletişim ve yöntemleri hakkında seminerler veriliyor. Türk Kızılay'ı yetkilileri sinevizyon eşliğinde yaptıkları sunumda, "Toplum içinde var olma, kendini doğru ifade etme, toplumda rahat hareket edebilme ancak içinde var olduğumuz toplumu tanımak ve anlamaktan geçer. Dolayısıyla ve özellikle kamp yaşamında kişiler arası iletişimde ortak anlayış oluşturma, "ben" yerine "biz" kavramının geliştirilmesi insanların birbirini daha iyi tanıması ve empati anlayışı ile yaklaşmaları açısından etkili iletişimin rolü çok büyüktür. Bireylerin birbirleri ile sağlıklı ilişkiler kurması, o toplumu meydana getiren bireylerin iyi ilişki kurma konusundaki ilkeleri, iletişimi engelleyen ve kolaylaştıran unsurları bilmelerine ve yaşamlarında uygun zaman ve yerde kullanmalarına bağlıdır. Uygun iletişim yöntemini benimseme ve bunu doğru olarak kullanma hem kişisel ilişkilerde hem de toplumsal yaşamda önemlidir. Etkili iletişim yöntemini benimsemek ve ilişkilerimizde doğru olarak kullanabilmek için bireysel çabanın yanında, bunun kurallarını da bilmek gereklidir. Böylece bu seminerler de ulaşmaya çalıştığımız hedef olan; bireyler arasında oluşabilecek gerginlik ve çatışmalar oldukça azalır, yanlış iletişimden kaynaklı zaman kayıplarında da aynı doğrultuda azalma olur. Sağlıklı bir toplumun temeli atılmış olur" ifadeleri yer aldı.

Suriye Acil Durum Müdahalesi Kapsamında Çocuk Koruma Projesi

Suriye Acil Durum Müdahalesi Kapsamında Çocuk Koruma Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim