• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Sur’daki Çatışmalar Kanser Hastalarını Da Etkiledi

Sur’daki Çatışmalar Kanser Hastalarını Da Etkiledi
Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çatışmalar devam ederken, ilçeye yakın bir noktada bulunan Dicle Üniversitesi Onkoloji...

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çatışmalar devam ederken, ilçeye yakın bir noktada bulunan Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören 13 kanser hastası, seslerden etkilenmemesi için başka bir hastaneye nakledildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı 27. güne girerken, ilçe genelinde silah ve bomba sesleri gelmeye devam ediyor. Sur ilçesi yakınlarında bulunan Dicle Üniversitesi kampüs alanında bulunan hastanelere, şu ana kadar 30'a yakın kurşun isabet ederken, psikolojilerinin her an yerinde olması gereken kanser hastalarının tedavileri de aksadı. Kanser hastalarının tedavi edildiği Onkoloji Hastanesi'ne şu ana kadar çok sayıda kurşun isabet ederken, buraya gelen mermiler nedeni ile bir vatandaş ve bir de güvenlik görevlisi yaralandı. Hastane görevlileri, yoğun çatışmalar ile bomba ve silah seslerinin kesilmemesi üzerine, hastaları nakletme kararı aldı.

PENCERELER KURŞUNGEÇİRMEZ CAMLA KAPLANACAK

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Velat Şen, çatışmaların hastanelerine yakın bir yerde olduğunu söyledi. Doç. Dr. Şen, "Çatışmalar, yaklaşık bir kilometre ötede devam ediyor. Zaman zaman buraya seken, yorgun mermi dediğimiz kurşunlar hastane binamıza denk geliyor. Bu nedenle özellikle onkoloji hastalarımızın güney cephesi, yani çatışma bölgesine bakan cephesini boşaltmayı düşündük. Bu amaçla, yukarı hastanede mevcut yerlerimiz var. Hasta hizmeti aksamayacak şekilde, yukarıda hastalarımıza bakmaya devam edeceğiz. Bununla birlikte, güney cephesindeki pencerelerimizin onarımı ve kurşungeçirmez cam takmayı düşünüyoruz. Onların da siparişlerini verdik. Muhtemelen iki üç hafta içerisinde onları takacağız. Şu anda 13 hastamızı yukarıya taşıyacağız. Onun haricinde diğer hastalarımızı burada tutacağız. Üç gün önce bir güvenlik personelimize yorgun bir mermi isabet etti. Genel durumu iyi. Hastalardan böyle bir talep gelmedi. Bu hastalarımızın özellikle gece de seslerden çok rahatsız oluyorlar. Bu hastalarda da moral çok önemli, hem güvenliği sağlamak hem de morallerini yüksek tutabilmek için yukarı hastanede hizmete devam edeceğiz. Kanser hastaları, özellikle geceleri devam ediyor tedavileri. Sesler bazen çok yoğunlaşıyor. Bundan dolayı hastalarımızı yukarı taşımayı uygun gördük. Hem hastalarımızın hem çalışanlarımızın rahat olması için güney cephesini şimdilik boşaltıyoruz" dedi.

Hastanelerin nakil işlemlerine başlanırken, çatışmalardan seken kurşunların, oksijen tüpüne zarar vermemesi için, koruyucu panel yapıldığı görüldü.

Sur’daki Çatışmalar Kanser Hastalarını Da Etkiledi

Sur’daki Çatışmalar Kanser Hastalarını Da Etkiledi

Sur’daki Çatışmalar Kanser Hastalarını Da Etkiledi

Sur’daki Çatışmalar Kanser Hastalarını Da Etkiledi

Sur’daki Çatışmalar Kanser Hastalarını Da Etkiledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim