• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

’Süper Ay’, Ali Kuşçu Uzay Evi’nden gözlemlendi

’Süper Ay’, Ali Kuşçu Uzay Evi’nden gözlemlendi
Eyüp Belediyesi Ali Kuşçu Uzay Evi öğrencileri, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile birlikte 68 yıl sonra Ay'ın dünyaya en yakın konuma gelmesiyle...

Eyüp Belediyesi Ali Kuşçu Uzay Evi öğrencileri, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile birlikte 68 yıl sonra Ay'ın dünyaya en yakın konuma gelmesiyle oluşan "Süper Ay" olayını gözlemledi.

Ali Kuşçu Uzay Evi bahçesine kurulan teleskoplarla "Süper Ay" gözlemi yapan miniklere, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç da eşlik etti. Minik gök bilimciler dünyanın uydusu Ay'ın gezegenimize en yakın konuma geldiği anı büyük bir heyecanla izlerken, Başkan Remzi Aydın da miniklerin bu heyecanına ortak oldu.

Başkan Remzi Aydın, "Süper Ay" ve gerçekleştirilen etkinlikle ilgili düşüncelerini basın mensuplarıyla paylaşarak şunları söyledi:

"Şu an itibariyle Dünya ile Ay birbirine en yakın olduğu mesafede. Sanırım bir daha bundan 18 yıl sonra aynı şekilde gerçekleşecekmiş. Bu olayı gözlemlemek isteyen öğrencilerimiz, vatandaşlarımız için Ali Kuşçu Evi'nde eğitmenlik yapan arkadaşlarımız 3 tane teleskop kurdular. Ali Kuşçu Uzay Evi'nde astronomi eğitimi veriyoruz, dolayısıyla eğitim çerçevesinde çok güzel bir anı oluştu bugün. Astronomi ile ilgilenenler için oldukça heyecan verici. Ali Kuşçu Uzay Evi bizim ödüllü projemiz. Burada çocuklarımıza, gençlerimize astronomi ile ilgili uygulamalı olarak temel bilgileri veriyoruz, temel kavramları öğretiyoruz. Birçok öğrencinin sık sık ziyaret ettiği bir merkez. Önümüzdeki süreçte merkezimizi daha da zenginleştireceğimiz bir projemiz var. İnşallah Eyüp, astronomi dalında önemli eğitim merkezlerinden bir tanesi olacak."

Süper Ay nedir?

Dünyanın uydusu Ay, belirli zamanlarda gezegenimize en yakın konuma gelir. Bu zamanlarda Ay normal görünümünden yüzde 30 daha parlak ve yüzde 12-14 daha büyük görünür. Süper Ay, 2034 yılına kadar bir daha gözlemlenemeyecek. Bu tarihe kadar Ay gezegenimize bir daha bu kadar yakın bir noktaya gelmeyecek.

’Süper Ay’, Ali Kuşçu Uzay Evi’nden gözlemlendi

’Süper Ay’, Ali Kuşçu Uzay Evi’nden gözlemlendi

’Süper Ay’, Ali Kuşçu Uzay Evi’nden gözlemlendi

’Süper Ay’, Ali Kuşçu Uzay Evi’nden gözlemlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim