• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Süleyman Uslu, CHP Muğla İl Başkanlığı adaylığını açıkladı

Süleyman Uslu, CHP Muğla İl Başkanlığı adaylığını açıkladı
Muğla'da 20 Aralık Pazar günü gerçekleşecek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kongresi öncesinde, mevcut İl Başkanı Mürsel Alban'ın ardından önceki...

Muğla'da 20 Aralık Pazar günü gerçekleşecek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kongresi öncesinde, mevcut İl Başkanı Mürsel Alban'ın ardından önceki dönem il başkanlarından Süleyman Uslu da İl Başkanlığı adaylığını açıkladı.

CHP İl Başkanlığı'nda düzenlenen adaylık açıklamasına, CHP eski Milletvekili Fevzi Topuz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve çok sayıda partili katıldı.

Adaylığının iki önemli gerekçesi olduğunu belirten Süleyman Uslu, şunları kaydetti: "CHP'nin ülkemize umut olabilmesini sağlamaya katlı koymaktır. CHP'nin ülkemize umut olabilmesi için de tümüyle yenilenmiş ve çağdaş demokratik bir tüzüğün, günün koşul ve ihtiyaçlarına cevap verecek ve partimizi yüzde 25'lerden yukarı taşıyacak bir programın hayata geçirilmesi gerekmektedir. Sayın genel başkanımızın kurultay gündemine tüzük değişikliği maddesini koyması ve aldığımız bilgilere göre tüzüğümüzü tamamen değiştirme isteği hepimizi heyecanlandırdı. Bu kongre ve kurultay süreci, hepimiz için önemli bir fırsattır. Parti için demokrasinin ve barışın tesis edilmesi, yani tüzükte yer alabilecek net tanımlı, tam demokratik üyesinden kaygı duymayan, liyakat ve emek eksenli, çağdaş ve umut veren, gerçek sosyal demokrat ve sol, gerçek demokratik yapısıyla topluma güven veren bir CHP'nin oluşturulması sürecine Muğla örgütü olarak en yüksek ve nitelikli katkıyı sağlamak amacıyla aday oldum."

Uslu, aday olmasındaki ikinci gerekçesini ise şu sözlerle anlattı: "Muğla örgütü içinde barışı sağlamak ve CHP'ye çok önemli destek veren Muğla halkının güveninin sarsılmamasına fırsat vermemeye çalışmaktır. Biliniyor ki, Büyükşehir Belediye yasasına dayanan bazı sorunlarımız vardır. İletişimin yeterli düzeyde olmaması örgütümüzün çok değerli temsilcilerini olan belediye başkanlarımız arasında kırılmaya yol açmaktadır. Üstlenmek isteğimiz görev; bu iletişimi sağlayarak, kimseyi ötekileştirmeyen, birbirini anlamaya ve paylaşmaya çalışan, partimiz ve halkımız için gerekli bu barışı tesis edebilmektir. Partimiz bizi bu göreve layık görürse öncelikli hedeflerimiz bunlardır. Hiç kimse ile görülecek bir hesabımız yoktur. Hiç kimsenin sözcüsü ya da avukatı olmak, hiç kimsenin terbiye edicisi olmak durumumuz yoktur. Herkese aynı uzaklıkta, aynı yakınlıkta olmak istediğimiz vardır. CHP'nin gülen yüzü olma isteğimiz vardır."

Süleyman Uslu, CHP Muğla İl Başkanlığı adaylığını açıkladı

Süleyman Uslu, CHP Muğla İl Başkanlığı adaylığını açıkladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim