• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Süleyman Atlı dünya üçüncülüğü için yarışacak

Süleyman Atlı dünya üçüncülüğü için yarışacak
Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de devam eden Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nın üçüncü gününde 57 kiloda yarışan Türk güreşçi Süleyman Atlı,...

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de devam eden Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nın üçüncü gününde 57 kiloda yarışan Türk güreşçi Süleyman Atlı, akşam seansında dünya üçüncülüğü için mindere çıkacak.

Repesaj maçında Amerika-Asamu adalarından Josh Failauga ile karşılaşan Süleyman Atlı, rakibini karşılaşmanın henüz birinci dakikasında 12-0 sayı tuşu ile yenerek, bronz maçına çıkmaya hak kazandı. Süleyman Atlı, TSİ 20.00'de Amerikalı rakibi Thomas Patrick Gilman ile bronz madalya mücadelesi verecek.

Bugün mindere çıkan diğer Türk güreşçileri 97 kiloda Fatih Yaşarlı, birinci turda karşılaştığı Özbek Magomed İdrisovitch İbragimov'ya 6-3 yenildi. Özbek rakibinin bir üst turda Rus rakibine yenilmesiyle Yaşarlı, şampiyonadan elenmiş oldu.

Bugün mindere çıkan 70 kilodaki Türk güreşçi Mustafa Kaya ise birinci turda karşılaştığı Rus Magomedrasul Muhtarovitch Gazimagomedov'a oldukça çekişmeli geçen maçta 6-4 mağlup oldu. Rus güreşçinin yarı finale kalmasıyla umutlanan Kaya, bu güreşçinin finale kalması durumunda repesaj maçları yapacak, aksi takdirde şampiyonadan elenecek.

Elif Jale Kızılırmak yarı finalde

Budapeşte'de bugün başlayan Kadınlar Serbest Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde mindere çıkan 59 kiloda Elif Jale Kızılırmak, Kanadalı rakibi Linda Morais'i 5-3'le geçerek çeyrek finale çıktı. Çeyrek final maçında Meksikalı rakibi Alejandra Romero Bonilla ile karşılaşan Kızılırmak, baştan sona üstün götürdüğü maçı 3-0 kazanarak adını yarı finale yazdırdı. Kızılırmak finale kalmak için Moğol rakibi Shoovdor Baatarjav ile karşılaşacak.

Bugün mindere çıkan ikinci Türk güreşçi Bediha Gün de birinci turda karşılaştığı Sofia Magdalena Mattsson'a 8-1 kaybetti. İsveçli güreşçinin bir sonraki turda da Japon güreşçiye yenilmesiyle Gün, şampiyonadan elendi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim