• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Sucu: "Çamarşır Suyu Pazarında 5 Yılda Lider Olmayı Hedefliyoruz"

Sucu: "Çamarşır Suyu Pazarında 5 Yılda Lider Olmayı Hedefliyoruz"
VissPlus Genel Müdürü Ferhat Sucu, Çamaşır suyu pazarı Türkiye'de 2015 yılında 350 milyon liralık bir ciroya ulaştığını, Türkiye'nin hane başına...

VissPlus Genel Müdürü Ferhat Sucu, Çamaşır suyu pazarı Türkiye'de 2015 yılında 350 milyon liralık bir ciroya ulaştığını, Türkiye'nin hane başına yıllık 14 litre tüketimle en çok çamaşır suyu kullanan ülke olduğunu belirterek, "Yerli bir marka olarak 5 yılda pazar liderliğini hedefliyoruz" dedi.

VissPlus şirketinin ilk markası "Vissmate'in tanıtımı için basın toplantısı düzenleyen VissPlus Genel Müdürü Ferhat Sucu, Türk toplumunun temiz bir toplum olduğunu belirterek "Türkiye'de hijyenin eş anlamlısı haline gelen çamaşır suyu pazarı, her yıl hızlı bir şekilde büyüme gösteriyor. 2011 yılından beri her yıl ortalama yüzde 8 seviyesinde büyüme gösteren çamaşır suyu pazarında hane başına düşen yıllık ortalama tüketim 14 litreye ulaşmış durumda. Türkiye'de ev bakım pazarı, çamaşır suları ve ev temizleyiciler olarak iki ana kategoride raporlanıyor. Çamaşır suları kıvamlı ve kıvamsız olmak üzere iki alt kategoride analiz ediliyor. Ev temizleyicisi kategorisi ise toplam yedi alt kategoriye sahip. Pazar büyüklüklerine bakıldığında; çamaşır suyu pazarı Türkiye'de 2015 yılında 350 milyon liralık, ev temizlik ürünleri de 500 milyon liralık ciro ile 2015 yılını kapattı. Pazarın toplam büyüklüğü 875 milyon lira. Bu rakamlara ev dışında tüketilen ürünler dahil değil. Onlarla beraber pazar çok daha büyük rakamlara ulaşıyor. Tüketim kapasitesi bu rakamların çok daha üstünde ve pazar yeni markalara ihtiyaç duyuyor" dedi.

Sucu Kimyasal Temizlik Ürünleri sektöründe rekabetin yoğun olduğunu vurgulayarak " Vissmate'nin hijyende jenerik bir marka olacağına inanıyorum 5 yılda ev bakım ve temizlik ürünleri pazarının liderliğini hedefliyoruz" dedi. l

Ürünlerinin Kasım ayından bu yana raflarda yerini almaya başladığını belirten Sucu, "Türkiye'nin 81 iline ürünlerimizi ulaştırdık. 2 aylık süreçte, 1.5 milyon şişe ürün sattık. Yine, bu kadar kısa sürede 4 bin 500 perakendecinin rafına çıkmayı başardık. 2016 yılında yüzde 15 pazar payına ve 50 milyon TL ciroya ulaşacağız. Sadece iç pazarı değil dünyayı da hedefliyoruz. 2016 yılı sonuna kadar 50 ülkeye ürünlerimizi ihraç eder hale geleceğiz. İhracata Azerbaycan ve KKTC ile başladık ve hatta Kıbrıs'taki çok güçlü iş ortağımız ile 200 satış noktasına ulaşmayı başardık" dedi.

Ferhat Sucu, çamaşır suyu Ar-Ge'si için 1 milyon lira civarında harcama yaptıklarını belirterek, "Diğer ev bakım ürünleriyle ilgili Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. Çamaşır suyu için 5 yılda toplam yatırım tutarımız 10 milyon dolar" ifadelerini kullandı.

Yüzde 100 yerli sermayeyle kurdukları Vissmate'te şu an için başka ortakları bulunmadığının belirten Sucu, bir ortaklığı şuan düşünmediklerini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim