• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Suat Kılıç'ın Bakanlık görevinden alınmasının 4 nedeni

Doping kullanımında artış, Hamamönü'nde aldığı ev, belediyeye sattığı bir araç ve kayınpederinin yolsuzluk iddiaları Suat Kılıç'ın sonunu hazırladı.
Kabinede yapılan değişiklik ile Gençlik Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da görevden alınmasına artan doping olaylarının yanı sıra Hamamönü'nde aldığı tartışmalı ev, belediyeye sattığı bir araç ve kayınpederinin karıştığı yolsuzluk iddialarının rol oynadığı bildirildi. Samsun milletvekili olan Kılıç'ın yerine yine Samsun milletvekili Çağatay Kılıç'ın getirilmesi de dikkat çekti.
 
23 BİN LİRALIK EV 500 BİN LİRAYA YÜKSELDİ
 
AK Partili Ankara Altındağ Belediyesi bir süre önce Hamamönü semtindeki eski evlerin sahiplerine istimlak kararı göndermiş ve evleri boşaltmalarını istemişti. Suat Kılıç da boşalan eski bir evi, belediyenin tarihi alanları koruma şube şefi Alpaslan Ekinci'ye vekalet vererek 23 bin liraya satın almıştı. Belediye daha sonra bu evlerin restorasyonunu yapıp bölgeyi ''Cazibe merkezi'' ilan edince Kılıç'ın evinin değeri de 500 bin liraya yükselmişti. Kılıç hakkında TBMM'de gensoru önergesi verilmiş ve Kılıç da her vatandaş gibi kendi cebinden ev satın aldığını savunmuştu.
 
44 BİN LİRAYA ALDI, 49 BİN LİRAYA SATTI
 
Kılıç hakkındaki ikinci iddia da kendi aracını Turgutlu Belediyesi'ne satması oldu. 44 bin liraya aldığı aracı 49 bin liraya sattığı gerekçesiyle TBMM'ye soru önergeleri verildi. Kılıç ise, aracı TURKAP isimli bir şirkete sattığını, TURKAP'ın da belediye şirketi olduğunu bilmediğini ileri sürdü.
 
KAYINPEDER FAKTÖRÜ
 
Kılıç hakkındaki bir olay da kayınpederi Ali Yüksel ile Ak Parti milletvekili Yalçın Akdoğan'ın eniştesi Oktay Ferşat'ın 4 bin adet 112 Acil Servis İstasyonu kurma projesi ile ortaya çıktı. Yüksel ile Ferşat'ın, Sağlık Bakanlığı ile anlaşma öngören sahte bir protokol hazırlayarak, 150 müteahhidi dolandırdıkları iddiasıyla soruşturma açılmıştı.
 
DOPİNG ANORMAL ARTTI
 
Suat Kılıç döneminde Türk sporundaki doping olayları da anormal derecede arttı. 2012'de dopingli çıkan sporcu sayısı 25 olurken, bu rakam 2013'de 150'ye yükseldi. 48 atlet, 40 halterci ve 17 yağlı güreşçide doping bulundu. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu ve Mersin Akdeniz Oyunlarında da Türk sporcularda yasaklı madde bulundu. Kılıç hakkında bu konuda gensoru önergesi de verildi. Reddedilen önerge ele alınırken Kılıç'a "Doping olaylarını önlemede yetersiz kaldığı, olayları sadece seyredip, Türkiye'yi küçük düşürdüğü" suçlaması yöneltildi.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim