• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Spor ve okul alanına kurulan baz istasyonu mahalleliyi ayağa kaldırdı

Spor ve okul alanına kurulan baz istasyonu mahalleliyi ayağa kaldırdı
Samsun Atakum ilçesinde imar planında spor ve okul alanı olan bölgeye baz istasyonu kurulduğunu iddia eden mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi.

Samsun Atakum ilçesinde imar planında spor ve okul alanı olan bölgeye baz istasyonu kurulduğunu iddia eden mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi. Mahalle sakinleri, "Bir günde oldu bitti ile sitemizin önüne dikilen baz istasyonunu kabul etmiyoruz." diyerek tepkilerini dile getirdi.

Atakum ilçesi Yenimahalle 3145. Sokak Çağdaş Kent sitesinin önünde bulunan ve imar planında spor ve okul alanı olarak ayrılan alanda baz istasyonu kurulmasına site sakinleri tepki gösterdi. Baz istasyonunun kaldırılması için eylem yapan site sakinleri tepkilerini baz istasyonu kuran firmaya iletmelerine rağmen bir dönüş olmadığını ifade etti. Site sakinleri adına yapılan açıklamada, "Baz istasyonunun kurulmuş olduğu alan imar planında spor ve okul alanı olarak ayrılmıştır. Belediye konuyla ilgili imar değişikliği yapmış mıdır? Bu alanda baz istasyonu yapılması ile ilgili Atakum Belediyesi'nce alınmış bir karar var mıdır? Baz istasyonu kurulacak alanda Turkcell firması ile Atakum Belediyesi'nce herhangi bir kira sözleşmesi yapılmış mıdır? Bu kira sözleşmesi yapıldıysa konuyla ilgili bir ihale yapılmış mıdır?" sorularına cevap istedikleri belirtildi.

'BAZ İSTASYONU KALDIRILSIN'

"Sağlığımızı tehdit eden baz istasyonu bir an önce kaldırılmalıdır." diyen site ve mahalle sakinleri, "Mahalle sakinleri olarak sağlığımızı, doğamızı ve çocuklarımızı tehdit eden baz istasyonuna karşı biz yurttaşların düşünceleri sorulmamıştır. Baz istasyonunun sitemizin önünde bulunuyor olması bile bizleri psikolojik olarak olumsuz etkilemektedir. Çevrede konutlarında yaşayan yurttaşlarımızı da düşündüğümüzde birkaç bin insanın sağlığını doğrudan ilgilendiren bu konuda kamu yetkililerini göreve çağırıyoruz." dedi.

'ANAYASAL HAKKIMIZI İSTİYORUZ'

Anayasa'nın 56. maddesinde "Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevrenin kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir" hükmünü açık olarak belirtildiğine dikkat çeken mahalle sakinleri, şöyle konuştu: "Halk ve çevre sağlığını korumak yetkililerin anayasal sorumluluklarındandır. Yasal prosedürünün tamamlanıp tamamlanmadığını bilmediğimiz, tamamlansa bile bizlere sorulmadan yapılan, sağlığımızı ve çevre sağlığını olumsuz olarak etkileyecek olan baz istasyonun bir an önce sitemizin önünden kaldırılmasını istiyoruz. Yetkilileri Çağdaş Kent Sitesi'nin önüne bir günde diktiğiniz ve sağlığımızı olumsuz olarak etkileyecek olan baz istasyonunu bir an önce kaldırmaya davet ediyoruz. Sağlığımızı etkileyecek olan baz istasyonunun burada dikili kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Demokratik, meşru ve hukuki her türlü hakkımızı arayacağız. Siz baz istasyonunu kaldırıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir."

Açıklamanın ardından mahalleli olarak her hafta Cumartesi günü saat 12.00'da site sakinleri ve çevrede yaşayan diğer konutlardaki yurttaşlar olarak tepkilerini dile getirme kararı aldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim