• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Spor ilçesi Kahramankazan

Spor ilçesi Kahramankazan
Son zamanlarda spor alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Kahramankazan Belediyesi büyük yatırımlara imza atmaya devam ediyor.

Son zamanlarda spor alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Kahramankazan Belediyesi büyük yatırımlara imza atmaya devam ediyor.

Yerel yönetimler alanında yaptığı çalışmalarla Türkiye'ye örnek olan Kahramankazan Belediyesi, spor alanında yaptığı yatırımlarla dikkati çekiyor. 52 bin 500 nüfuslu Kahramankazan'da iki adet olimpik yüzme havuzu, iki adet çim futbol sahası, dünya standartlarında bir spor salonu, Türkiye'nin ilk bocce salonu, sporcuların konakladığı 5 yıldızlı otel konforunda bir kamp merkezi ve 12 ayrı branşta bin 500 lisanslı, 5000 ise aktif sporcu bulunuyor. Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün, belediye başkanı seçildiği 2004 yılından itibaren ilçede diğer tüm alanlarda yaşanan büyük değişim ve dönüşüm, spor alanında da kendini gösteriyor. 2004 yılı sonrasında yapılan yatırımlarla Ankara'nın metropol ilçeleri arasına girmeyi başaran Kahramankazan, sporcu ilçe kimliği ile tanınmaya başlıyor.

"Belediyemizin spor kulübünde 12 değişik branşta faaliyet gösteren bin 500 lisanslı sporcu ve 5 bin civarında aktif sporcumuz var"

Başkan Ertürk, ilçedeki vatandaşların çukurlara birikmiş su birikintilerinde ya da Ova Çayı'nda yüzdüklerini kaydederek, "İçinde yağ ile yanan bir sobanın olduğu kapısı, penceresi kırık bir spor salonunda spor yapılırdı. Bugün ise 2004 sonrası yapılan yatırımlarla sporcu bir ilçe kimliği ile karşımıza çıkan Kahramankazan var. Spor alanında büyük yatırımlara imza attık. İki adet yarı olimpik yüzme havuzu, dünya standartlarında bir spor salonu, biri doğal diğeri sentetik olmak üzere iki adet çim saha inşa ettik. Uluslararası standartlarda yine bir bocce salonu inşa ettik. Sporcuların konaklayacağı 5 yıldızlı otel standartlarında bir kamp merkezimiz var. Uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapıyoruz. Belediyemizin spor kulübünde 12 değişik branşta faaliyet gösteren bin 500 lisanslı sporcu ve 5 bin civarında aktif sporcumuz var. Bocce ve halter takımlarımız ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya imza attı. Halkımızın faydalanması için tüm parklarımızda spor aletleri bulunuyor. Yaz spor okulları açarak binlerce çocuğumuzu sporla tanıştırıyoruz. Ayrıca okullarımızda sporun gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İlçemizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz. Geleceğin şampiyon sporcularını Kahramankazan'da yetiştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Ertürk ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yürütülen ortak çalışma ile ilçede içinde gençlik merkezinin de bulunduğu spor fabrikası kurulmasının hedeflendiğini söyleyerek bu çalışmanın proje aşamasında olduğunu ve en kısa sürede tamamlanmasını planladıklarını kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim