• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Spiker eşi Kübra Eken'i darp eden Neptün Bülent Eken'e yurt dışı yasağı geldi!

Spiker eşi Kübra Eken'i darp eden Neptün Bülent Eken'e yurt dışı yasağı geldi!
Spiker eşi Kübra Eken'i darp ederek beyin kanaması geçirmesine sebep olduğu gerekçesiyle 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan gazeteci Neptün Bülent Eken için mahkeme yurtdışına çıkış yasağı koydu.

 Gazeteci Neptün Bülent Eken’in spiker eşi Kübra Eken’i darp ederek beyin kanaması geçirmesine sebep olduğu gerekçesiyle “Kasten yaralama” suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi. 

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2. celsesine tutuksuz sanık Neptün Bülent Eken, müşteki Kübra Eken’in annesi Nuran Yelkenci, babası Ömer Lütfi Yelkenci ile taraf avukatları katıldı.

“BEYİN KANAMASI DARPA BAĞLI”

“Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” nun da davaya katılma talebinde bulunduğu duruşmada Kübra Eken’in avukatı Tülay Tokinal Ergezen, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı tarafından düzenlenmiş bilimsel bir mütalaa sundu. Avukat Ergezen mütalaaya göre Eken’in geçirdiği beyin kanamasının darba bağlı olduğunu belirtti. 

“DOKTOR BAŞINDA EKİMOZ OLDUĞUNU SÖYLEDİ”

Duruşmada, tanık olarak dinlenilen Cem Coşkun, Kübra ve Neptün Bülent Eken’in çalışma arkadaşları olduğunu belirterek, “Olay tarihinde Kübra’nın beyin kanaması geçirdiğini ve hastanede olduklarını telefonla öğrendim. Hastaneye gittiğimde Kübra ameliyata alınmıştı. Çıktığında doktora durumunu sorduk. Başının sol tarafında bir ekimoz olduğunu, hem eski bir kanamayı hem de yeni bir kanamayı temizlediğini söyledi” dedi. Ailenin avukatları sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasını talep ederken, dava konusunun ‘Kasten yaralama’ suçunu değil ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçunu oluşturduğunu belirterek yargılamanın Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesini istedi. 

SANIK EKEN’E YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONULDU

Mahkeme, sanık Neptün Bülent Eken hakkında yurt dışına çıkışının yasaklanmasına karar verirken, davanın Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesi talebini reddetti. “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” nun katılma talebini gelecek celse karara bağlayacağını belirten mahkeme Kübra Eken’in tedavi gördüğü hastenelerden ameliyat ve epikriz raporları, tomografi ve tüm tıbbi dokümanların istenmesi için yazı yazılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi. 

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kübra Eken’in 20 Haziran 2013 tarihinde doğum yaptığı, hastaneden taburcu edildikten sonra şiddetli baş ağrısı, gözünün ve dilinin dönmesi şikayetiyle eşi Neptün Bülent Eken tarafından Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldüğü anlatıldı. Bu hastanede Kübra Eken’e beyin kanaması teşhisi konularak ameliyat yapıldığı belirtilen iddanamede, Adli Tıp uzmanın, Kübra Eken’in kulak üstünde bulunan ekimozun kendiliğinden oluşamayacağı ve bir darp sonucu olabileceği ve bu durumun yaşamsal tehlikeye sebebiyet verdiği yönünde görüş bildirdiği ifade edildi. 

9 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

İddianamade, Neptün Bülent Eken’in eşi Kübra Eken’i kasten yaşamsal tehlike geçirmesine sebebiyet verecek şekilde yaraladığı gerekçesiyle “Kasten yaralama” suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. 

“YAPMADIM DİYOR, İDDİALARI REDDEDİYOR”

Duruşma sonrası ailenin avukatlarından Tülay Tokinay Ergezen, Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bir yaralama davası olduğunu belirterek, “Biz burada Kübra Eken’in Bülent Neptün Eken’in şiddetine uğradığını kanıtlamaya çalışıyoruz. Eninde sonunda cezasını alması için her şeyi yapıyoruz. Şu anda deliller toplanıyor, tanık ifadeleri alınıyor. Sanık olarak Bülent Neptün Eken ‘Yapmadım diyor’ ve iddiaları reddediyor” diye konuştu. Avukat İpek Bozkurt ise davanın bugün görülen celsesinde sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulduğunu ifade ederek, “Biz İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı’ndan çok önemli bir rapor temin ettik. 4 profesör imzası taşıyor. Kübra Eken’in uğramış olduğu travmanın, kafasında oluşan yaraların dış bir şiddet nedeniyle ortaya çıktığını tespit eden bir rapor” dedi. 

“ADALET YERİNİ BULACAK”

Kübra Eken’in babası Ömer Lütfi Yelkenci ise adalete inandıklarını söyleyerek, “Sonuçta adalet yerini bulacak. Biz ama bu arada torunumuzu da istiyoruz. Maalesef torunumuzu göremiyoruz. Göstermek istemiyorlar, kaçırıyorlar sürekli adres değiştiriyorlar. Biz resmi kaynaklarla da adreslerine gittik ancak beyan ettikleri adreste maalesef bulunamıyoruz” şeklinde konuştu. 

“1 BUÇUK SENEDİR KIZIM YATALAK”

Annesi Nuran Yelkenci de ilk önce Kübra Eken’in bebeğine kavuşmasını istediklerini ifade ederek, “Bu dava zaten bir şekilde açıkça ortada. Ve karşı taraf bunu uzatmaya çalışıyor. Biz onun Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasını talep ediyoruz. 1,5 senedir yatıyor benim kızım yatakta. Zorlukla konuşabiliyor. Ağır cezada yargılanmazsa içimiz rahat etmeyecek” dedi. Ağabey Önder Yelkenci de, “Kübra’nın kafasını kırdı, çocuğunu çaldı. Elini kolunu sallaya sallaya ortalıkta dolanıyor” diye tepki gösterdi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da adliye önünde slogan attı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim