• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Soylu'dan Gül ve Davutoğlu'na kayyum tepkisi!

Soylu'dan Gül ve Davutoğlu'na kayyum tepkisi!
HDP'li belediyelere Kayyum atamalarına tepki gösteren Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül'e, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan tepki geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kayyum eleştirilerine ilişkin bir soruya da cevap veren Soylu, "İki eleştiriye hakikaten üzülüyorum" ifadelerini kullandı.

''Sayın Gül, Cumhurbaşkanlığı yaptı. Sayın Davutoğlu'nun ben de kabinesindeyim. İki eleştiriye hakikaten üzülüyorum. Binlerce insan seçimle gelip seçimle gidiyor. Burada konuşulan şey terör. Elbette ki hukukun işlemesi ve demokrasinin korunması bizim temel sorumluluğumuzdur. PKK ile iltisaklı, terör bağlantılı birisinin tedbiren alındığı andan itibaren bir itiraz oluyorsa siyasal itirazdır. Buna sadece üzülürüm.''

SOYLU: TAHRİK EDİCİ  BİR SORU!

Diyarbakır, Van ve Mardin’e kayyum atanmasıyla ilgili Nagehan Alçı’nın “Daha önceki AK Parti hükümetlerinin İçişleri Bakanları Sn. Efkan Ala, Sn. Muammer Güler döneminde hiç kayyum atanmadı. Yani siz onların bu konuya yeterince duyarlı olmadığını mı düşünüyorsunuz?” diye sorması üzerine Süleyman Soylu gülerek, “Bu biraz tahrik edici bir soru gibi geliyor” yanıtını verdi.

soru.jpg

Nagehan Alçı ile Süleyman Soylu’nun programdaki diyaloğu kısa sürede sosyal medyada gündeme oturdu.

“HDP KAPATILMALI MIDIR?”

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu Habertürk’teki Türkiye’nin Nabzı programında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “HDP’nin kapatılmasını mı istiyorsunuz?” sorusunu yöneltti. Soylu ise Zeyrek’e “HDP’nin kapatılması yargının işidir yanıtını” verdi.

SOYLU: ABD'Lİ YETKİLİLER 14 GÜN ÖNCE MLKP'YLE GÖRÜŞTÜ

ABD’li yetkililerin Suriye’de MLKP örgütüyle görüştüğünü iddia eden Soylu, “14 gün önce, zaman da veriyorum, Suriye’nin bir tarafında bizim kırsalda bitirdiğimiz MLKP ile Amerikalılar görüştüler. Ne görüştüklerini de biliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM SÜRECİ İDDİALARI

Yeni çözüm süreci iddiaları sorulan Soylu, “Bunların ileri değerlendirmeler olduğunu düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hükümet, Sayın Cumhurbaşkanımız da hiçbir bedel karşılığında böyle bir uğraş içine girilmez” yanıtını verdi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim