• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Sorgun’da Osmanlıca Kursu Yoğun İlgi Görüyor

Sorgun’da Osmanlıca Kursu Yoğun İlgi Görüyor
Yozgat'ın Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Osmanlı Eğitim Ocakları Sorgun Temsilciliği tarafından ortaklaşa açılan "Osmanlıca Kursu" yoğun...

Yozgat'ın Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Osmanlı Eğitim Ocakları Sorgun Temsilciliği tarafından ortaklaşa açılan "Osmanlıca Kursu" yoğun ilgi görüyor.

Sorgun'da ilk defa açılan Osmanlıca kursuna en genci 17, en yaşlısı 65 yaşında 17 kişi kayıt yaptırdı. Osmanlı Eğitim Ocakları Sorgun Temsilciliği toplantı salonunda açılan kursta katılımcılar usta öğretici Asım Gönülseven tarafından verilen derslerle Osmanlıca okuma ve yazma öğreniyor. Usta öğretici Asım Gönülseven, kursu açmaktaki amaçlarının geçmişle gelecek arasında bir köprü kurmak olduğunu, insanların geçmişlerini anlamalarını yeniden sağlamak olduğunu, ayrıca ecdatlarına olan vefa borçlarını ödemek olduğunu söyledi. Gönülseven. " Burada Şubat'ın 15'inde başladık. Nasip olursa 27 Nisan'a kadar 64 saatlik Osmanlıca kursumuz devam edecek. Bu kursumuz asıl amacı aslında bize ait olan kendi ülkemizde turist gibi gezdiğimiz dedemizde kalmış olan bir tapu belgesini, siyonist çeşme hitabesini yada elimizdeki paraları okuyabilmek, ecdadımıza olan vefa borcumuzu gösterebilmek için bu kursu açtık. Kültür hazinemizi öğrenmek, hem ecdadımıza olan vefa borcumuzu ödemek hem de o kültür hazinesinde istifade edebilmek ve kendi bilgi ve birikimimizi artırabilmek, kelime harcımızı artırabilmek için Osmanlı Türkçesi kursu düzenledik. Bu kursumuza 17 arkadaşımız katılmakta. 7'den 77'ye herkesin öğrenebileceği burada yaş ortalamamız 40'dır. Genç talebemiz de var. Hatta orta okul talebemiz bile var" dedi.

Sorgun Osmanlı Derneği Başkanı Hamdi Yüksel'de, derneklerini 7 ay önce açtıklarını, bu süre içerisinde kültürel faaliyetlerde bulunduklarını belirterek, "Derneğimizi tanıtma içerisindeyiz. Bununla beraber isminden de anlaşıldığı gibi Osmanlı Derneği olması hasebiyle biz Osmanlıca öğretimi konusunda da Sorgun'umuzda Halk Eğitim ile birlikte ortaklaşa bir kurs açtık. İlgi yoğun. Gayret içerisinde arkadaşlarımız. İlk başlangıçta bir ümitsizlik vardı. Ama zamanla kursumuz başarı sağlıyor. Arkadaşlarımız gayretli bir şekilde katılım içerisindeler" diye konuştu

Kursiyerler ise, kursun ilk günlerinde harfleri yeni yeni öğrenmeye başladıklarını, şimdi çok şükür okumaya geçtiklerini, gelecek nesillere bir örnek teşkil etmek istediklerini söylediler.

Sorgun’da Osmanlıca Kursu Yoğun İlgi Görüyor

Sorgun’da Osmanlıca Kursu Yoğun İlgi Görüyor

Sorgun’da Osmanlıca Kursu Yoğun İlgi Görüyor

Sorgun’da Osmanlıca Kursu Yoğun İlgi Görüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim