• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Sonbahar'da yeşil sebze tüketin

Sonbahar'da yeşil sebze tüketin
Sonbaharın gelmesiyle birlikte pazarlarda yerini alan ıspanak, salatalık, taze fasülye, bezelye, maydonoz, pırasa, brokoli gibi yeşil sebzeler, vücudun dayanıklılığını arttırıyor.

Yeşil sebzeler, kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, çinko ve A,C,E,K vitaminlerini ihtiva ediyor. Uzmanlar, sonbahar ve kış aylarını sağlıklı geçirmek için bol miktarda yeşil sebze tüketmenin önemli olduğunu belirtirek, "Yeşil sebze almak için organik pazarları ve kendi bahçesinde ilaçsız üretim yaptığını bildiğiniz seyyar satıcıları tercih edin" diye tavsiyede bulundu.

YEŞİL SEBZELER NASIL PİŞİRİLİR

Sebzelerin vitamin deposu olduğunu ve tarladan evinize gelene kadar bu vitaminlerin bir kısmının kaybedildiğini söyleyen uzmanlar, "Sebzeleri mümkün olduğu kadar sağlıklı yöntemlerle pişirin. Sebzeleri fazla kaynatmayarak vitaminlerin yok olmasını önlemelidir" dedi.
Uzmanlar, buharda pişirme yöntemiyle sebzelerin besin değerlerinin düşmediğini söyledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim