• BIST 9476.65
  • Altın 2505.594
  • Dolar 32.5977
  • Euro 34.7878
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

"Sömürücülere bu ülkede hayat hakkı tanımayacağız"

"Sömürücülere bu ülkede hayat hakkı tanımayacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Fiyatlar bir anda tanzim satışlarla yüzde 50 düştü. Biz sömürücülere bu ülkede hayat hakkı tanımayacağız. Fiyatlar yerine gelirse sahadan çekiliriz ama böyle devam ederse biz daha da farklı adımlar atacağız'' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ardahan'da düzenlenen mitingde halka hitap etti. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Ülkemizin çukur terörü ile esir alınmak istendiği zorlu günlerde sizler 'İstikrar, teröre hayır' dediniz. 24 Haziran'da siz 'Güçlü demokrasi, güçlü iktidar' dediniz.

''ARDAHAN, MİLLİ UYANIŞIN SEMBOL ŞEHRİDİR''

Ardahan, milli uyanışın sembol şehridir. Bu sene 100. yılını kutladığımız Ardahan kongreleri daha sonra yapılacak olan Erzurum ve Sivas kongrelerine öncülük etmiştir. Ardahan hür yaşamanın değerini iyi bilir. Son bir asırda yaşadıklarımız bize şu gerçeği defalarca göstermiştir; birlik olmadan dirlik olmaz barış olmadan huzur olmaz beraberlik olmadan zafer olmaz dayanışma olmadak refah kalkınma olmaz. Ekonomik kalkınmanın da sosyal kalkınmanın da anahtarı birlik siyasetidir. Türkiye'nin yürüyüşünü engellemeye çalışanların, sürekli farklılıklarımızı kaşıması asla tesadüf değildir.

''BU KUYRUKLAR VARLIK KUYRUĞU''

Şimdi çıkmış Bay Kemal konuşuyor kuyruklar diyor. Bu kuyruklar senin SSK Genel Müdürü olduğun zaman hastane kapılarında kıvranan insanların kuyrukları değil. Bu kuyruklar varlık kuyruğu. Benim vatandaşlarım simsarların elinden alındı. Fiyatlar tanzim satışlarla yüzde 50 düştü, daha da düşüyor. Bay Kemal rahatsız olsan da olmasan da biz sömürücülere bu ülkede hayat hakkı tanımayacağız. Domates biber soğan aklınıza ne gelirse patates en ucuz şekilde bunları halkımıza ulaştırıyoruz. Fiyatlar yerine gelirse sahadan çekiliriz ama böyle devam ederse biz daha da farklı adımlar atacağız. Bu ülkeyi bölemeyecekler.

"İSTİSMAR SİYASETİ YAPMADIK"

Bölgeler arasındaki gelişmişlik farkı en çok bizim dönemimizde azaldı. Biz istismar siyaseti yapmadık. Türkiye haritasını renklere göre bölmedik. CHP gibi sadece sahil kenarlarına hapsolan bir parti olmadık. Biz batıya ne götürdüysek doğuya da onu götürdük. İstiyoruz ki Ardahan batının imkanlarıyla her zaman içiçe olsun. Sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde 290 katrilyon liralık yatırım yaptık. Doğu Anadolu'daki üniversite sayısını 18'e çıkardık. Son 17 yılda Ardahan'a 6 katrilyon yardım yaptık. Diğer illerimize açtığımız millet bahçelerinden birini de Ardahan'a açıyoruz. 

CHP'YE SOSYAL DEVLET TEPKİSİ

Türkiye sosyal devlet kavramıyla bizimle tanıştı. Beldiye başkanı olduğumda üniversite öğrencilerine burs veriyorduk. CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Anayasa Mahkemesi bunu kaldırdı. Başbakan olduktan sonra Kredi Yurtlar Kurumu çatısına aldık. Milleti makarnacı kömürcü diye aşağılayanlar sosyal devlet bitti diyorlar. Ufukta seçim sandığını görünce sosyal devlet ilkesinden bahsediyorlar. 

Biz 65 yaş üzerine otobüsleri bedava yaptık. 65 yaş üzeri neredeyse elden ayaktan kesiliyor. Onlar bedava kullanıyor. Bunlar sırtında küfe yok kuru sıkı atıyorlar. Bay Kemal SGK'yı batırmadı mı? Böyle bir zat şimdi bize sosyal devlet dersi verebilir mi? Bırakın bizi eleştirmeyi sosyal devlet adını ağzını almaya hakkı yok. Düzenli yardım alan kardeşlerimize hanedeki kiiş sayısına göre aylık 150 kWh elektrik tüketim desteği vermeye başlıyoruz. Bu hizmetin de ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Ardahan 543 arıcılık işletmesiyle ekonomik değer üretiyor. Bay Kemal çiftçi battı diyor, vicdansız. 

31 Mart'ta sadece belediye başkanlarını mecvlis üyelerini seçmekle kalmayacağız. Kritik bir değerlendirmede bulunacağız. Ya istikrar sürsün diyeceğiz ya belirsizliklere kapı aralayacağız. Yatırımların kesintiye uğramaması için 31 Mart son derece önemli." 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim