• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Soma'da başmühendis dedesi gibi öldü

Soma'da başmühendis dedesi gibi öldü
Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden başmühendis Mehmet Efe'nin aynı ismi taşıyan dedesinin de 1967'de başka bir maden kazasında öldüğü öğrenildi.

Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür işletmesinde başmühendis olarak çalışan Mehmet Efe, ismini aldığı dedesinden 47 yıl sonra tıpkı onun gibi bir maden kazasında yaşamını yitirdi. Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde doğup büyüyen Mehmet Efe, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra yaklaşık 5 yıl önce facianın yaşandığı Soma'daki maden ocağında işe başladı.

ARKADAŞLARINI KURTARDI KENDİSİ ÖLDÜ

İş güvenliği konusunda eğitimli olan Efe, mesai arkadaşlarının anlattığına göre, facianın yaşanmasının ardından birkaç dakika içinde tüpünü takarak madene indi. Birkaç saat içeride kalan ve çok sayıda arkadaşını kurtaran Efe, çıkıp bir süre dinlendikten sonra aynı gün saat 23.30 civarında tekrar maden ocağına indi ancak hayatını kaybetti. Efe'nin 2011'de evlendiği ve ismini aldığı dedesinin de 1967'de ilçedeki başka bir madende yaşanan kazada öldüğü öğrenildi.

asdasdasd.jpg

MAHALLENİN TEK MÜHENDİSİYDİ

Savaştepe'de yaşayan emekli maden işçisi Şerif Ertuğrul (81), Soma'da bir maden ocağına yıllarını verdiğini belirterek, 1985'te emekliye ayrıldığını söyledi. Çalıştığı döneme denk gelen 1967'de söz konusu ocakta grizu patlaması yaşandığını dile getiren Ertuğrul, "O kazada 6 kişi öldü. Ölenlerin içinde mesai arkadaşım, köylüm Mehmet Efe de vardı. Şimdi Soma'daki kazada ölen, o Mehmet Efe'nin torunu. Arkadaşım Mehmet Efe'nin oğlu Resul, o zamanlarda küçüktü. Şimdi torunu madende yaşamını yitirdi" dedi. Son yerel seçimler öncesi belde statüsünde olan Sarıbeyler Mahallesi'nin muhtarı Hasan Bilgen ise maden kazasında ölenlerden 5'inin mahallelerinden olduğunu belirterek, kasabalarının tek mühendisini faciada kaybettiklerini anlattı. Komşusu Fetih Çepe, Mehmet Efe'yi küçük yaştan beri tanıdığını dile getirerek, "Elimizde büyüdü. Mahallemizin çok değer verdiği başarılı bir öğrencisiydi. Mühendislik bölümünü en üst seviyede bitirdi. Acımız çok büyük. Efe'yi kaybettik, çok üzgünüz. Oğlum, onun en iyi arkadaşıydı. Arkadaş değil adeta kardeşlerdi" derken gözyaşlarına hakim olamadı. Şeker hastası olduğu belirtilen baba Resul Efe'nin, olayı duymasından sonra fenalaşması üzerine kaldırıldığı hastanede tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim