• BIST 9679.8
  • Altın 2487.16
  • Dolar 32.433
  • Euro 34.4483
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

Soma provokasyona 'dur' dedi

Soma provokasyona 'dur' dedi
Maden ocağı faciası tüm Türkiye'yi yasa boğarken, yaşanan acıları hükümete karşı kullanmak isteyen bazı çevreler Manisa Soma'da yine sahneye çıktı.

Her toplumsal olayı hükümet aleyhtarı siyasi rant fırsatı olarak gören bazı çevrelerin, Soma'daki maden faciasından sonra düğmeye basmasına Somalılar tepki gösterdi. Günlerdir şehit olan işçilerin acısını yaşadıklarını söyleyen Somalı vatandaşlar, dışarıdan gelerek provokatif eylemlerde bulunan kişilerin acılarını kat ve kat arttırdıklarını belirtti.
EYLEMCİLER SOMALI DEĞİL
Eylemcilerin hiçbirinin Somalı olmadığını söyleyen vatandaşlar, 'Maden hayatını bilmeyen insanlar gelip burada polise taş atıyor. Eylemcinin madenle uzaktan yakından alakası olmamasına rağmen benim kardeşim öldü diyor. Provokatörler dün çarşıda esnafı kepenklerini kapatmakla tehdit etti' ifadeleriyle Soma'daki yaşanan acıyı fırsat bilen provokatörlere tepki gösterdi.
TEK TİP SIRT ÇANTALILAR
Bugüne kadar TOMA'ları sadece televizyonlardan gördüğünü söyleyen vatandaşlar, 'Yürüyüş yapanlar hiçbirisi şehit yakını değil. Sırt çantalarıyla gelip TOMA'lara taş atıyorlar. Bunların hepsi dışarıdan gelen insanlar. Başbakanımız'ı yuhalayanlar Somalı değil burada particilik yok herkes ekmeğinin peşinde provokatörler ortalığı savaş alanına çevirdi' ifadelerini kullandı.
EYLEMCİLERE TEPKİ YAĞIYOR
Duyarlı vatandaşların dua ederek, cenaze işlemlerine yardımcı olarak kendilerinin acılarını paylaşabileceğini söyleyen Somalılar, 'Acımı paylaşmak istiyorsan gelip dua edeceksin. Defin işlemlerine katılacaksın burada yürüyüşle kışkırtmayla yardım olunmaz' diyerek eylemcilere tepki gösterdi.
ACI ÜZERİNDEN SİYASET OLMAZ
Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Derneği Başkanı Muzaffer Okumuş da İzmir'den Somalılara maddi manevi destek vermek için geldiklerini söyledi. Okumuş, 'Bu tip kazalara karşı halk mutlaka demokratik tepkisini vermeli ama yakarak yıkarak eylem yaparak olmaz. Biz acıyı paylaşmak için geldik bu ülkenin polisi de bizim işçisi de bizim. Acının siyasetini yapıyorlar bu acının içinde AK Partili de, CHP'li de, MHP'li de var biz bir bütünüz' diye konuştu.
AYNI KİŞİLER YİNE SAHNEDE
Gezi Parkı olaylarında sosyal medyada kendisini müftü karısı olarak tanıtan kişinin daha sonra bar işletmecisi olduğu ortaya çıkmıştı. Aynı senaryo Soma'da yaşanan kazanın ardından da bazı çevrelerce ortaya konuldu. Aynı kişi bu kez madenci eşi olaraka BBC'ye röportaj verirken görüldü. Somalılar, aynı tiyatronun ilçelerinde oynanmasından rahatsız.
ARAÇLAR DURDURULUP ARANIYOR
Manisa Valiliği'nin her türlü gösteri ve eylem düzenlenmesine yasak getirdiği Soma'da, ilçeye girişlere güvenlik kontrolüyle yapılıyor. Soma'da maden faciası gerekçe gösterilerek eylem düzenlenmesi nedeniyle, Manisa Valiliği'nce alınan 'gösteri ve eylem yasağı' çerçevesinde ilçeye girişler güvenlik güçlerince kontrol altına alındı. İlçeye, İzmir Bergama ve Manisa Kırkağaç yönünden girişi sağlayan yollarda kontrol noktaları oluşturan güvenlik güçleri, araçları durdurarak güvenlik taraması yaptıktan sonra ilçeye girişlerine izin veriyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim