• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Soma Faciasın'da bu kez de karı koca skandalı

Soma Faciasın'da bu kez de karı koca skandalı
Soma'da gerçekleşen denetim skandalları bitmek bilmiyor. Dün madeni martta denetleyen İş Başmüfettişi Emin Gümüş'ün madende Proje ve Etüt Müdürü Hayri Kebapçıların eniştesi olduğu ortaya çıkmıştı.
Bir skandal daha... 
 
Facia sonrasında bakanlık adına denetim yapan Aysel Ertürk ile savcılık bilirkişisi Alpaslan Ertürk'ün karı-koca olduğu anlaşıldı.
 
Hürriyet Gazetesi'nden Sefer Levent'in haberine göre karı koca skandalının ayrıntıları şöyle;

 
Çalışma Bakanlığı Soma'daki maden kazası sonrasında denetim için müfettişler görevlendirdi. Bu görevlendirilen müfettişlerden biri de Aysel Ertürk. 
 
Kendisi Çalışma Bakanlığı İzmir Grup Başkanlığında İş Başmüfettişi olarak görev yapıyor. Buraya kadar herşey normal. Ancak normal olmayan Aysel Ertüık'ün bakanlık adına denetimini yaptığı madende aileden birinin daha yer alması. Aysel Ertürk'ün eşi Alparslan Ertürk de Savcılık adına bilirkişi olarak madende denetimlerde bulunuyor. 
 
Alparslan Ertürk, yüksek maden mühendisi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Madencilik Fakültesi'nde öğretim görevlisi. Iş güvenliği uzmanı olarak da görev yapan Alpaslan Ertürk'ü cumhuriyet savcılığı görevlendirmiş.
 
KARI KOCA DENETİM
 
Görevlendirme sonrası ortaya şöyle bir tablo çıkmış: 
 
-Bakanlık adına Aysel Hanım hem madenin sahiplerinin yani işletmenin hem de kendisinden önceki denetimlerinin normal olup olmadığına bakacak ve bu denetimi raporlaştıracak.
 
-Eşi Alparslan Bey ise bu kez savcılık adına hem bakanlığın hem de işletmenin varsa kusurlarım raporlayacak.
 
MADENE İLK O GİRMİŞTİ
 
Alpaslan Ertürk madene ilk girenlerden. Cumhuriyet Savcısı Gökhan Şahin Cumhuriyet Savcısı Adem Aktaş ile bilirkişi heyetindeki Maden Bilirkişisi Prof. Dr. Ercüment Yalçın, Maden Bilirkişisi Prof. Dr. Ahmet Hakan Onur, Elektrik Mühendisi Prof. Dr. Eyüp Akpınar ve A sımfı iş güvenliği uzmanı Alparslan Ertürk'ün kaza soması inceleme yapmış ve soruşturmanın ana delili olan ön bilirkişi raporunu hazırlamışlardı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim