• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Sol organları olmayan Yusuf, yaşama sevinciyle etrafa mutluluk saçıyor

Sol organları olmayan Yusuf, yaşama sevinciyle etrafa mutluluk saçıyor
Mersin'de "goldenhar" hastası olan ve sol kulağı, gözü, böbreği olmayan, kalbinde problemli olarak dünyaya gelen 5 yaşındaki Yusuf Doğdu, hayat sevinciyle...

Mersin'de "goldenhar" hastası olan ve sol kulağı, gözü, böbreği olmayan, kalbinde problemli olarak dünyaya gelen 5 yaşındaki Yusuf Doğdu, hayat sevinciyle etrafa mutluluk saçıyor. 1,5 yaşındayken kalbinden ameliyat olup sağlığına kavuşan Yusuf, şimdi de protez göz ameliyatlarıyla sol gözüne kavuşacak. Kulak ve çeneyle ilgili de ameliyat olacak olan Yusuf, okula başlamadan yüzünün normal hele gelmesini istiyor.

Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde Bülent ve Hasret Doğdu çiftinin 3'üncü çocuğu Yusuf, 500 binde bir kişinin yakalandığı "goldenhar" hastalığıyla dünyaya geldi. Sol kulağı, gözü ve böbreği olmayan, kalbinde sorunlarla dünyaya gelen Yusuf, ameliyatlarla normal görünümüne dönmeye çalışıyor. 1,5 yaşında kalp krizi geçiren ve ameliyat yapılan Yusuf, geçirdiği başarılı operasyonla kalbindeki sorundan kurtulmayı başardı. Geçtiğimiz günlerde protez göz için ameliyatlara başlayan Yusuf, bir süre sonra normal görünümlü bir göze kavuşabilecek. Ardından kulak ve çeneyle ilgili ameliyatlar geçirecek olan Yusuf, normal bir insanın yüz görünüme kavuşacak. Asgari ücretle çalışan baba, çocuğunun çıkabilecek masrafları için önümüzdeki dönemde de devletten yardım bekliyor. Oğlunun durumuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan baba Bülent Doğdu, 2009 yılında evlendiğini ve 3 çocuğunun olduğunu söyledi. İlk çocuklarının çift yumurta ikizi olarak dünyaya geldiğini belirten Doğdu, "2014 yılında Yusuf Aras doğdu. Soy ismimizle doğdu. Yusuf Aras engelli olarak dünyaya geldi. Goldenhar sendromu hastalığı. Vücudumuzun sol organları yok. Sol kulak, sol göz, sol böbreğimiz yok. Kalbimizde sıkıntımız vardı, çok şükür o Hacettepe Üniversitesi'ndeki ameliyatla düzeldi. Şimdi Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde gözle ilgili ameliyatlarımız devam ediyor. Protez göz ameliyatı oldu ve inşallah protez göz olacak" diye konuştu.

"Doğmadan Yusuf'un bu durumunu bilmiyorduk"

Eşinin hamilelik döneminde bu hastalığı anlamadıklarının altını çizen Doğdu, "Hiçbir ultrasonda gözükmedi. Devamlı kontrollere gittiğimizde doktorlar böyle bir şeyi söylemedi. Çocuğumuz doğduktan sonra durumunu gördük. Doğumu yaptıran doktor sanki gözü kapalı gibiydi, kalbiyle ilgili bir sıkıntısının olduğunu ve kuvözde olması gerektiğini söyleyip gitti. Sonra ben kuvöze gittiğimde Yusuf'un bu şekilde olduğunu gördüm. İlk gördüğümüzde çok üzüldük ancak yapacak bir şey yok dedik ve Allah'ın takdiridir. Ne yapmamız gerektiğiyle ilgili pek bilgimiz yoktu. Yusuf'un kalbindeki sorunlardan dolayı doğduğu hastaneden başka bir hastaneye sevk ettiler ve orada 15-20 gün hastanede kaldık. Yusuf toparlayınca gönül rahatlığıyla evimize geldik.Yusuf 1,5 yaşındayken kalp krizi geçirdi. Burada Mersin Üniversitesi (MEÜ) Hastanesinde bir hafta yattı ve onun akabinde de bizi Hacettepe Üniversitesi'ne sevk ettiler. Ankara'da kontrolleri gerçekleştirdikten sonra 1,5 yaşında kalp ameliyatı olduk. Orada tam düzeltme ameliyatı yapıldığı söylendi ve kalple ilgili sorun ortadan kalktı. Şimdi göz protezi ile ilgili ameliyatlarımız başladı. Devamında kulak ve çenede bir düzeltmeler yapılacak" dedi.

"Bazen maddi sıkıntılar çekiyoruz"

Bazen maddi sıkıntılar çektiklerini kaydeden Doğdu, "Sonuçta asgari ücretle çalışan biriyim. Evim kira. 3 tane çocuğumuz var. Yusuf'u sürekli Ankara'ya götürüp, getiriyoruz. Bazen maddi sıkıntılar tabi ki de çekiyoruz. Ameliyatla ilgili de masraflar çıkıyor. Göz kapağı genişletici de kullandıkları malzemelerde masraflar oldu. Bu masrafların birçoğunu Mersin Valiliği karşıladı, Allah razı olsun. Yol ücretleri olarak Valilik bağlı bulunduğum kaymakamlıktan gerçekleştirebileceğimi, çözebileceğimi söyledi. Bu konuda işlerimiz pek iyi gitmedi. Ben adliye lojmanlarında çalışıyorum. Oradaki hakim ve savcılarımız sağ olsunlar bu konuda bize çok destek oldular. Önümüzde uzun bir yol var. Ameliyatlarımız devam edecek. Buda daha fazla masraf demek. Bu konuda devletimizden yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Evimize sıcaklık veriyor"

Yusuf'un çok neşeli bir çocuk olduğunu belirten Doğdu, "Çok hareketli bir çocuk. Evimize bir sıcaklık veriyor. Diğer çocuklarım da öyle ama Yusuf'un o hayat sevinci, yaşama sevinci, o sıcaklığı bize daha fazla güç veriyor. Hastalığın ilk başlarda ne olduğunu da bilmiyorduk. Araştırınca bu hastalığın 500 binde bir olduğunu öğrendik. Hangi doktora gitsek direk sordukları soru akraba evliliği mi yaptınız ya da madde kullanıyor musun gibi sorular oldu. Allah'a şükür madde filan kullanmıyoruz hatta alkol bile tüketmiyoruz. Eşim ve benimle ilgili bir sıkıntı yok ama 500 binde bir kişide olabilen bu hastalık Yusuf'u buldu. Allah'ın takdiri, yapacak bir şey yok. Yusuf ile bu şekilde yaşamak mecburiyetindeyiz. O bizim her şeyimiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim