• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Söke Ticaret Odası Söke’nin ürünlerini markalaştıracak

Söke Ticaret Odası Söke’nin ürünlerini markalaştıracak
Haluk Kutlay'ın 2015 yılı Eylül ayında Söke Ticaret Odası Başkanlığı görevini devralmasının ardından, Oda yönetiminin en fazla gündemde tuttuğu...

Haluk Kutlay'ın 2015 yılı Eylül ayında Söke Ticaret Odası Başkanlığı görevini devralmasının ardından, Oda yönetiminin en fazla gündemde tuttuğu konu ilçenin markasını oluşturmak oldu.

Bu anlamda Söke denince akla gelen ürünlerin coğrafi işaret alarak "Söke" ismi ile tescillenmesini sağlamak için büyük bir çalışma başlatıldı. Söke Ticaret Odası tarafından yapılan çalışmalar neticesinde önce Söke'nin körüklü çizmesi, ardından Söke'nin meşhur Tatlımaya Ekmeği coğrafi işaret alarak tescillendi. Söke Ticaret Odası şimdi de "Söke Pidesi'nin tescillenmesi için harekete geçerek müracaatını yaptı.

Başkanlığı döneminde Söke'nin tanıtılması için fuarları da önemseyen Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, Söke'nin ülkemiz ve dünyada tanınması için çalışmalarının artarak devam edeceğini söyledi. Haluk Kutlay; "Fuarlar ticaret ve yaşamda insanların ufkunu açan, daha geniş açıdan bakmasını sağlayan oluşumlardır. Son yıllarda ticaret ve turizmin değişen çerçevesinde, bizim temel görevimiz yaşadığımız yerin güzellikleri ve değerlerini tanıtmak. Ben bu açıdan gerek Ticaret odası Başkanlığı dönemim ve gerekse Söke Belediye meclis Üyeliğim nedeniyle arkadaşlarımızla birlikte Sökemizin değerlerinin daha fazla tanıtılması açısından yoğun çaba gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz" dedi.

Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, yaptığı açıklamanda; "Söke Ticaret Odası olarak Sökemizin meşhur körüklü çizmesinin coğrafi kültür işareti olarak tescilini aldık. Aynı zamanda Sökemizin lezzetli ürünü Tatlımaya'nın yine coğrafi tescil işaretini aldık. Ve çok yeni Söke Pidesi'nin tescillenmesi için müracaatımızı yaptık. Amacımız Söke'yi bölgede, Türkiye'de ve dünyada çok iyi tanıtmak. Ayrıca tarihi ve kültür değerlerimizden olan Priene Antik Kenti'nin önemli bir kent olmasına rağmen bugüne kadar yeterli şekilde tanıtılamadığını düşünüyoruz. Bununla ilgili UNESCO Kültür Mirası'na Priene'yi aldırabilmek için çalışmalar yaptık. Uludağ Üniversitesi'nden hakan Mert hocamız ve Milet Müze Müdürü Hasibe Akat hanımefendi ile iki yıldır ortak çalışma yürütüyoruz. Ön müraccat yapıldı, inşallah Priene kentini UNESCO Kültür Mirasları listesine aldıracağız. Karakaya, Kemalpaşa Evleri, Doğanbey ve Aziz Nikolas Kilisesi ile ilgili de çeşitli düşünce ve çalışmalarımız var. Söke'nin anlatılması, tanıtılması ve turistin Söke'ye gelmesi anlamında önemli çalışmaları yaptığımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Biz Söke için varız"

Söke Ticaret Odası seçimi Nisan ayında yapılacak ve seçimde üç farklı grup yarışacak. Ticaret Odası seçimlerinin demokratik bir havada geçeceğine inandığını, diğer adaylara başarılar dilediğini belirten İstikrar Grubu'nun önderi Haluk Kutlay; "Ticaret erbabımız odayı temsil noktasında layık gördüğü isim yada isimlere görevi verecektir. Bu biz yada bir başka arkadaşımız olur. Önemli olan biz Söke için varız. Söke için çalışıyoruz. Bizim odalarda yaptığımız işler gönüllü işler. Söke'yi çok seviyoruz. Sökemizin daha iyi tanıtılması, daha yaşanabilir bir kent olmasını, kültür, turizm, pamuğu, tarımıyla her yönden çok daha iyi konumda olması için çabalarımız sürecek" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim