• BIST 9524.59
  • Altın 2491.131
  • Dolar 32.5069
  • Euro 34.7136
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Sokak hayvanlarının sesi oldular

Sokak hayvanlarının sesi oldular
İnsani Yardım Vakfı ve Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte soğuk hava koşullarında sokak hayvanlarına nasıl...

İnsani Yardım Vakfı ve Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte soğuk hava koşullarında sokak hayvanlarına nasıl yardım edilmesi gerektiği anlatıldı.

Eskişehir'de bulunan bir alışveriş merkezi önünde konu ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Yapılan açıklamayı grup adına İnsanı Yardım Vakfı Eskişehir Yönetim Kurulu Başkanı Musa Karadaş okudu. Karadaş, "Eskişehir İHH ve Eskişehir Hayvanları Kuruma Derneği olarak biz bu gün burada insan hakların konusunda olduğu kadar Allah'ın yarattığı diğer canlıların hakları konusuna dikkat çekmek ve onları da sahiplenmek için başlattığımız çalışmanın duyurusunu yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bizim inancımız yaşadığımız çevrenin canlı cansız hepsinin Allah'ın emaneti olarak bildirmektedir. Bu açıdan bakıldığında sokak hayvanları da bizlere emanettir ve onların hayatta kalmalarını kolaylaştıracak bir çalışma vakfımız tarafından başlatılmıştır. Bu amaçla da Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği ile iş birliği yaparak vakfımız tarafından hazırlanmış su ve yemek kaplarının dağıtımına başlıyoruz. Son yıllarda vahşice katledilen, yakılan, gözleri oyulan, ayakları, kuyruğu ya da kulakları kesilerek işkence yapılan hayvanların haberlerini duyuyoruz. Gençlerimizin bu konuda nasıl kalplerinin katılaştığını üzülerek görüyoruz. Havaların soğumaya başladığı, su kaynaklarının buz tutacağı günlerin geldiği şu soğuk günlerde bir nebze de olsa sokaklarda sahipsiz dolaşan hayvanların hayatta kalmalarına destek olmak için başlattığımız bu kampanyaya duyarlı Eskişehir halkının ve esnafının destek olmalarını bekliyoruz. Unutmayalım ki Peygamber efendimiz susuzluktan ölmek üzere olan bir köpeğe ayakkabısı ile su taşıyarak onun hayatta kalmasına katkı sağlayan kişiden cenneti kazanan kişi olarak bahsetmiştir" dedi.

Düzenlenen açıklamada Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Av. Gülçin Yapıcı Yıldız, dernek ve vakıf üyeleri ve vatandaşlar katılırken açıklama sonunda vatandaşlara ücretsiz hayvan maması ve mama kabı dağıtıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim