• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Sofuoğlu:”yılbaşı Eğlenceleri İle Ortaya Konulan, Aslında Bir Kopuşun Yansımasıdır”

Sofuoğlu:”yılbaşı Eğlenceleri İle Ortaya Konulan, Aslında Bir Kopuşun Yansımasıdır”
Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, "Yılbaşı eğlenceleri ile yapılan ve yapılmak istenilenin asıl...

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, "Yılbaşı eğlenceleri ile yapılan ve yapılmak istenilenin asıl maksadı, milletimizi kültür ve medeniyetinden koparmak ve İslam diniyle olan bağlarını ortadan kaldırmaktır." dedi.

Yılbaşı kutlamaları yoluyla batılı değer ve yaşam biçimi teşvik edilerek, toplumun medeniyet değerlerinden uzaklaştırılmak istendiğini belirten Mehmet Emin Sofuoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bin yıl İslam kültürüyle yoğrulmuş milletimize, önce ilim ve teknik ithali ile başlayan, ardından kültürel etkilenmeyle devam eden ve en sonunda da operasyonel metotlarla bir yaşam biçimi olarak dayatılan batılılaşma sürecinin sonunda ulaşılan noktanın tezahürlerinden biri de yılbaşı kutlamalarıdır. Yılbaşı kutlamalarının dini bir yönünün olmadığı, Hristiyanların önemli bir günlerini kutlamak gibi bir niyetin bulunmadığı, sadece yeni bir yıla girmenin kutlandığı gibi masumlaştırma yaklaşımları son derece tehlikelidir. Bu tür yaklaşımlarla yılbaşı eğlenceleri sıradanlaştırılarak yaygınlaştırılmaya çalışılmaktadır.

Yılbaşı eğlencelerini bir farkındalık olarak gerçekleştirenler olduğu gibi, kimliksizleştirilmiş ancak arzu edilen yeni kimliğe de büründürülememiş halk kesimlerinin "uydum kalabalığa" kabilinden meselenin künhüne vakıf olmadan iştirak ettiği de görülmektedir. Yılbaşı eğlenceleri ile yapılan ve yapılmak istenilenin asıl maksadı, milletimizi kültür ve medeniyetinden koparmak ve İslam diniyle olan bağlarını ortadan kaldırmaktır. Yıllardır milletimizin kendine ait değer ve birikimleri; eğitim, kitle iletişim araçları ve kamusal alandaki uygulamalarla olumsuzlaştırılmakta, batılı değer ve yaşam biçimi teşvik edilerek milletimizin tarihi kodları değiştirilmeye çalışılmaktadır. Bugün yılbaşı eğlenceleri ile ortaya konulan, aslında bir kopuşun yansımasıdır."

Yapılan eğlencelerin batı kültürünün unsurlarını içerdiğini aktaran Sofuoğlu, "Eğlencelerin niteliğine baktığımızda da batılı yaşam ve eğlenme biçiminin taklit edildiği, içki, dans, yılbaşı hindisi, çam ağacı, Noel Baba, piyango gibi unsurların hep batıya ait kültür unsurları olduğu net bir şekilde görülmektedir. Noel kutlamalarını kültür emperyalizminin bir sonucu olarak değerlendiriyor, milletimizin kendi medeniyet değerleriyle buluşmasını diliyoruz." dedi.

Sofuoğlu:”yılbaşı Eğlenceleri İle Ortaya Konulan, Aslında Bir Kopuşun Yansımasıdır”

Sofuoğlu:”yılbaşı Eğlenceleri İle Ortaya Konulan, Aslında Bir Kopuşun Yansımasıdır”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim