• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Şoförler kontak kapattı

Adana’da izinsiz gösteri yapan terör örgütü yandaşlarının taşlı saldırısına uğrayan ve ağır yaralanan belediye otobüs şoförüne destek vermek için eylem yapan arkadaşları, 2.5 saat süren ‘kontak kapatma eylemi’ yaptı.
Adana’da terör örgütü yandaşlarının taşlı saldırısı sonucu başına isabet eden taş nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybedip kaza yapan ve bir çocuğun ölümüne neden olduğu gerekçesi ile linç edilen belediye otobüs şoförüne meslektaşları sahip çıktı. Belediye otobüs şoförleri, hala yoğun bakımda olan ve hayati tehlikesi bulunan arkadaşları için 2.5 saat kontak kapattı.
 
Merkez ilçe Yüreğir’e bağlı Anadolu Mahallesi’nde bir araya gelerek, Çukurova Caddesi’nde izinsiz gösteri düzenleyen terör örgütü yandaşlarının taşlı saldırısında ağır yaralanan 27 yaşındaki belediye otobüs şoförü Ali Köse’nin tedavisi sürüyor. Durumu ağır olan ve hayati tehlikesi bulunan Köse için Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü’nde toplanan mesai arkadaşları, 2.5 saatlik ‘kontak kapatma eylemi’ yapıp, saldırıyı kınadı.
 
BİR YILDA 167 OLAY
 
Burada konuşan Belediye-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Zeki Eker, son bir yıllık zaman diliminde belediye otobüslerinde adam yaralama, cam kırma, kaporta taşlama gibi 167 olayın yaşandığına dikkat çekti. Son olarak Ali Köse’nin ağır yaralanmasına neden olan saldırının faillerinin bir an önce yakalanmasını isteyen Eker, çalışanların da can güvenliğinin sağlanması çağrısında bulundu.
 
CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK
 
Eker, “Üretimden gelen gücümüzü bugün sınırlı olarak çekiyoruz. Adana'nın bazı tehlikeli bölgelerinde otobüs seferlerini iptal ediyoruz. Adanalıların mağdur olmaması için 2,5 saatlik işe çıkmama eylemi yapıyoruz” dedi. Eker’in konuşmasının ardından eyleme katılan ve ismini açıklamak istemeyen bir kadın şoför ise, kendisinin de molotofkokteyli saldırıya uğradığını, bu saldırıdan şans eseri kurtulduğu ve hiçbir can güvenliklerinin olmadığını söyledi.
 
PSİKOLOJİM BOZULDU
 
Bir diğer otobüs şoförü Bayram Ali Ulum, yaklaşık bir hafta önce kendisinin de taşlı saldırıya uğradığını, polisin can güvenliği olmadığı için olay yerine gelmediğini öne sürüp, kendisini mesai arkadaşlarının kurtardığını anlattı. Ulum, “Yaşadığım olaydan dolayı bir hafta rapor aldım. İşe döndükten sonra başka bir arkadaşımızın benzeri bir saldırıda ağır yaralandığını öğrendim. Bu durum benim psikolojimi bozdu” dedi. 
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim