• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Şoförler Halk Otobüslerinin Geçişine İzin Vermedi

Şoförler Halk Otobüslerinin Geçişine İzin Vermedi
İzmir'in Torbalı ilçesinde, şehir içi ulaşımı sağlayan ESHOT otobüslerinin kendi güzergahlarında çalıştığını ve mağdur olduklarını iddia eden...

İzmir'in Torbalı ilçesinde, şehir içi ulaşımı sağlayan ESHOT otobüslerinin kendi güzergahlarında çalıştığını ve mağdur olduklarını iddia eden minibüs şoförleri, otobüsleri durdurarak geçişlerine izin vermedi.

Torbalı ilçesine bağlı Ayrancılar Mahallesi'nde, Ayrancılar-Gaziemir arasındaki güzergahta çalışan 88 minibüs şoförü, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan ESHOT otobüslerinin kendi güzergahlarına girdiklerini iddia ederek bir protesto eylemi düzenledi. Bir araya gelen 88 minibüsün şoförü, kontak kapatarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve ESHOT Genel Müdürlüğü'ne tepki gösterdi.

HALK OTOBÜSLERİNİ DURDURDULAR

Kızgın şoförler, bölgede sefer yapan ESHOT otobüslerini de durdurdu. Halk otobüslerinin geçişine izin vermeyen şoförler, ESHOT'dan güzergah değişikliği isteyerek mağdur olduklarını ifade etti. Her şeyden habersiz olan bazı yolcular da olayı şaşkınlıkla izleyerek bir kenarda bekledi.

JANDARMAYLA ŞOFÖRLER ARASINDA GERGİN ANLAR

Öte yandan, durumun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Jandarmayla minibüs şoförleri arasında ise zaman zaman gergin anlar yaşandı. Jandarma, şoförlerle konuşarak eylemi sona erdirmelerini istedi. Ayrancılar Minibüs Kooperatifi Başkanı Süleyman Bakan, protestonun nedenini anlatarak şoförlerin hakkını savundu. Bakan, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden ve ESHOT'un çalışmasından şu an mağdur durumdayız. Şuan 20 yıldır hizmet verdiğimiz noktada ESHOT bizim güzergahımızı işgal ediyor. Biz şu an mağdur durumdayız. 88 tane aracımızın kontağını kapattık. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi.

Şoförlerin eyleminin uzaması üzerine bölgeye ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri intikal etti. Başkan Süleyman Bakan ve şoförlerle konuşan ESHOT yetkilileri, uzun süre dil döküp çaba sarf etti. Dakikalar süren görüşmeler sonucunda şoförler eylemi sonlandırarak otobüslerin geçişine izin verdi. Bölgede bekleyen vatandaşlar da yollarına devam etti.

Şoförler Halk Otobüslerinin Geçişine İzin Vermedi

Şoförler Halk Otobüslerinin Geçişine İzin Vermedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim