• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

SODEM’den Başkan Bozbey’e Ödül

SODEM’den Başkan Bozbey’e Ödül
Nilüfer Belediyesi, geçtiğimiz eylül ayında düzenlediği Nilüfer Müzik Festivali, SODEM tarafından ödüllendirildi.

Nilüfer Belediyesi, geçtiğimiz eylül ayında düzenlediği Nilüfer Müzik Festivali, SODEM tarafından ödüllendirildi. Geliri Tohum Kütüphanesi'ne bağışlanan festivale değer görülen ödülü, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elinden aldı.

Nilüfer'i kültür sanat kenti haline getiren Nilüfer Belediyesi, bu alanda gerçekleştirdiği çalışmalarla ödüllendiriliyor. Nilüfer Belediyesi, 2015 yılı eylül ayında düzenlediği "Nilüfer Müzik Festivali" ile Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından ödüle değer görüldü. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışını yaygınlaştırmak, ortak bir dil kullanımı ile başarılı belediyecilik uygulamalarını Türkiye'de ve dünyada güçlü bir algıya dönüştürmek amacı ile kurulan ve 122 üye belediye ile temsil eden, SODEM Belediyeler Buluşması ve Yerel Yönetim Ödülleri İzmir Seferihisar'da gerçekleştirildi. İki gün süren toplantının ikinci gününde SODEM Yerel Yönetim Ödülleri 2016 sahiplerini buldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törende, belde, metropol ilçe, metropol dışı ilçe ve büyükşehir olmak üzere 100 belediyeden 500'ün üzerinde proje başvurusunun geldiği yarışmada başarılı belediyelere ödülleri verildi. Sığacık Euphoria Aegean Resort Spa Hotel'de yapılan toplantıya partililer yoğun katılım gösterdi. Ödül törenine CHP Genel Başkanı'nın yanı sıra aralarında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in de bulunduğu çok sayıda belediye başkanı, CHP milletvekili ve parti yöneticisi katıldı. Başarılı belediyelere ödüllerini CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu verdi.

Bursa'dan Nilüfer Belediyesi de "Sanat, Kültür ve Turizm" dalında ödül aldı. Törende konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Yaptığımız projeleri kamuoyuyla paylaşma olanağı bulduk. Belediye başkanlarımız son derece başarılı belediye hizmetlerinin altına imza aldı. Bizim "belediye başkanlarımız başarılıdır" demenin ötesinde kamuoyuna anlatılması çok önemli. Jüri üyelerimize yaptıkları seçim nedeniyle yürekten teşekkür ederim. Eminim zorlandılar ama güzel projeleri bize tanıtma imkanı buldular" diye konuştu.

SODEM'in Sosyal Demokrat Belediyeler buluşmasında 2016 yılı ödüllerinde seçici kurul, Nilüfer Belediyesi'nin "Nilüfer Müzik Festivali" projesi ile Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i ödüle layık gördü. Ödülü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elinden alan Bozbey, "Bizim için onur ve gurur oldu. Ayrıca güzel bir mutluluk oldu. Aldığımız ödülün Nilüferlilere hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Geçtiğimiz eylül ayında Bursa'da bir ilke imza atarak Balat Ormanı'nda 3 gün süren Nilüfer Müzik Festivali'ni düzenleyen Nilüfer Belediyesi yerli ve yabancı çok sayıda ünlü müzik grubunu Bursalılarla buluştururken ekolojik gelecekle ilgili de önemli bir katkıda bulundu. Festivale katılanlar bilet almak yerine en az 5 lira ödeyerek Ekoloji Derneği'nin Tohum Kütüphanesi Projesi'ne bağışta bulundular. Bağışçılardan elde edilen gelir kaybolmakta olan yerel tohumları bulmak, üreterek çoğaltmak,saklayarak korumayı amaçlayan Tohum Kütüphanesi'ne aktarıldı. Bir çok ilke sahne olan Nilüfer Müzik Festivali'ne 50 bin kişi katıldı, bin 200 kişi de kamp yaptı. Türkiye'den ve yurtdışından 25 grubun yer aldığı Nilüfer Müzik Festivali'ne katılanlar hem kaliteli müzik dinledi hem de Balat Ormanı'nın eşsiz doğasının tadını çıkardı.

SODEM’den Başkan Bozbey’e Ödül

SODEM’den Başkan Bozbey’e Ödül

SODEM’den Başkan Bozbey’e Ödül

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim