• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Sneijder, Cruyff olma yolunda

Sneijder, Cruyff olma yolunda
Galatasaray ile sözleşmesini uzatmaya hazırlanan Sneijder'in sarı-kırmızılı camia ile ilgili yaptığı uzun vadeli planlar da ortaya çıkmaya başladı.

Yıldız oyuncunun 3 yıl boyunca, Galatasaray'ın "uluslararası imajı" olmasının yanı sıra futbolu bıraktıktan sonra da alt yapının başına geçeceği ifade edildi. Başkan Aysal'a her fırsatta, "Futbolu bırakınca çocuklarla çalışmak istiyorum" diyen Sneijder'in hayalinin ise Johan Cruyff'un Barcelona'da kurduğu altyapıyı, Galatasaray'a getirmek olduğu bildirildi. Sneijder derbiden önce kendileri gibi Fenerbahçe A2 takımını 2-1 mağlup eden gençleri izlemişti. 

DIŞ BASIN GENİŞ YER AYIRDI
Fenerbahçe maçında yıllarca konuşulacak 2 gol atan ve Galatasaraylı taraftarların gönlünde ayrı bir yer açan Wesley Sneijder'in füzeleri Avrupa basınında da geniş yer buldu. Fransız L'Equipe gazetesinin sitesi, "Sneijder, Fenerbahçe'yi yıktı" başlıklı haberinde, Bruno Alves'in kırmızı kart görmesinin ardından Sneijder'in iki harika golünün karşılaşmanın galibini belirlediği ifade edildi. İspanyol Marca, "Derbiyi Sneijder'in muhteşem golleri çözdü" başlığıyla okurlarının karşısına çıktığı haberinde, Hollandalı futbolcunun maçın kilidini açan isim olduğu vurgulandı. BBC'nin internet sitesinde yer alan haberde, "Sneijder'in golleri Galatasaray'ı zirveye taşıdı" ifadeleri kullanıldı. İngiliz Daily Mail ve Metro gazetelerinin internet siteleri ise karşılaşma öncesi sarı-kırmızılı taraftarların 1996'da eski teknik direktörlerinden Souness'ın Şükrü Saracoğlu Stadı'na Galatasaray bayrağını dikmesinin gösterildiği koreografiyi okuyucuları ile paylaştı.

İŞTE SNEİJDER BAŞLIKLARI
La Gazzetta Dello Sport: İstanbul'da gecenin kahramanı Sneijder. NU Sport: Sneijder'in iki golüyle Galatasaray, Fenerbahçe'yi vurdu.

NOS: Boğaz'ın derbisinde kararı Sneijder verdi. Liga Mistrzow: "Sneijder Show" derbiye damgasını vurdu. ProSport: Bruno Alves'ten "kriminal" bir kırmızı kart. Radio Intereconomia: Sneijder muhteşem, Galatasaray'ın derbiyi çözmesine yardım etti. iSport: Galatasaray, Sneijder'e sahada hakim olduğu için müteşekkir. ESPN Brezilya: Sneijder iki kez hedefi buldu. Galatasaray'a Fenerbahçe karşısında zaferi getirdi. Sportal İtalya: Sneijder'den, Cesare Prandelli'ye derbi hediyesi. Sportal Yeni Zelanda: Sneijder'in çarpıcı golleri Galatasaray'a derbide zafer günü yaşattı.

El Mundo Deportivo: Sneijder'in muhteşem gececesi. Galatasaray için derbinin kilidini açtı. Ojogo: Alves'in kırmızı kartla atılması Fenerbahçe'nin yenilgisini getirdi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim