• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Siyasette gözler Ekrem İmamoğlu - Binali Yıldırım karşılaşmasında

Siyasette gözler Ekrem İmamoğlu - Binali Yıldırım karşılaşmasında
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan AKP'li Binali Yıldırım ile CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun bayramdan sonra canlı yayında karşılaşabileceği ortaya çıkınca bayram rehavetine giren siyaset yeniden hareketlendi.

İBB'nin seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu ve AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın canlı yayın randevusu bayram sonrası netleşecek.

BAYRAM SONRASI TARİH BELLİ OLACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu’nun yapacağı canlı yayının hangi kanalda olacağı bayram sonrası yapılacak görüşmede kararlaştırılacak.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal canlı yayın konusunda ilk teması yaptı, ikinci temas bayram sonrası gerçekleştirilecek.

Altay, “Bayramdan sonra oturup konuşacağız, ortak bir moderatör bulacağız, üzerinde mutabık kalacağımız, bir televizyon kanalı ya da ortak yayın bütün televizyonlara verecek şekilde, bakacağız” dedi.

BAYRAM SONRASI İKİNCİ TEMAS GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Engin Altay ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile canlı yayın konusunda bir ön görüşme yaptı. Bayramdan sonra Altay ve Ünal canlı yayın konusunda ikinci bir görüşme gerçekleştirecek. Ardından canlı yayın konusunda hangi kanalda ve kimin moderatörlüğünde olacağı ve hangi gazetecilerin katılacağı konusunda bir karara varılacak.

ALTAY: BAYRAMDAN SONRA OTURUP KONUŞACAĞIZ, ORTAK BİR MODERATÖR BULACAĞIZ

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun yapacağı ortak canlı yayına ilişkin Tarafsız Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı.

Altay, şöyle dedi:

“Bayramdan sonra oturup konuşacağız, ortak bir moderatör bulacağız, üzerinde mutabık kalacağımız, bir televizyon kanalı ya da ortak yayın bütün televizyonlara verecek şekilde, bakacağız. Daha çok konuşmadık. Bunları konuşacağız, dedik. Ekrem Beyle konuşuruz, nasıl istiyorsa ona göre temas yürütürüz.”

AKP'nin “TRT’yi istediği” şeklindeki iddialara ilişkin de Altay, “TRT doğrusudur diyor da ısrarcı değil, TRT olur mu bilemem. TRT olur da moderatör TRT’den olmaz yalnız. Bunları daha arkadaşlarla konuşmadık. Ayrıntıları konuşacağız. Önce biz kendi aramızda konuşacağız. Sonra onlarla konuşacağız” dedi.

YARKADAŞ: TRT’Yİ İSTİYORLAR

Tarafsız Haber Ajansı’na konuşan CHP İstanbul eski Milletvekili Barış Yarkadaş, “Binali Yıldırım’ın çalışma arkadaşları tartışmanın TRT’de yapılmasını istiyor. Yıldırım’ın kurmayları, İmamoğlu’nun kurmaylarına ‘Tartışma TRT’de olsun’ teklifini götürecek. TRT’yi istiyorlar. TRT yayınlasın da diğer kanallar da alıp yayınlayabilsinler, onu istiyorlar. AKP, TRT’den yayınlanacak olan yayının tüm kanallar tarafından yayınlanabileceğini de düşünüyor.

Bence muhtemelen TRT’de olur. Çünkü TRT AKP’nin en güvendiği yayın kuruluşu. Bence tek bir gazeteci olmamalı. Kamuoyunun yakından tanıdığı ve üzerinde tarafsızlık konusunda uzlaştığı isimler olmalı. Moderatör herkesin güveneceği eşit süre vereceği bir isim olmalı” dedi.

Kaynak: Tarafsız Haber Ajansı - Mehtap Gökdemir

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim