• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Sivil Savunma Günü Ve Deprem Haftası Kutlamaları

Sivil Savunma Günü Ve Deprem Haftası Kutlamaları
Bilecik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), "Sivil Savunma Günü" ve 1-7 Mart günleri arasında kutlanan "Deprem Haftası" etkinlikleri kapsamında Bilecik...

Bilecik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), "Sivil Savunma Günü" ve 1-7 Mart günleri arasında kutlanan "Deprem Haftası" etkinlikleri kapsamında Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir'a ziyaretin ardından kenttin çeşitli yerlerinde tanıtıcı broşürler dağıtılarak stant kurdu.

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası dolayısıyla İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Hayri Demirel'i ve personelini makamında kabul etti. Vali Nayir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AFAD'ın trafik kazası, arazide kaybolma, sel taşkınları ve diğer afetlerde yaptığı çalışmalara dikkat çekti. AFAD'ın halkın en sıkıntılı anlarında, beklentinin en yüksek olduğu zamanda görev yaptıklarını, hızlı hareket ettirmeyi ve kişilerin psikolojik durumlarına da uygun olarak açıklama yapmayı gerektiren görevi yürüttüklerini belirten Vali Nayir, "AFAD'da memuriyet saatleri sınırlı değil, gece gündüz veya hafta sonu gibi bir ayrımda yok. Görev yapılan yerlerin durumu ve hava şartları da çoğu zaman farklı zorluklara sebep olmaktadır. AFAD'ın görevi yalnızca kendisiyle bağlantılı değil, diğer kuruluşlarla da yakın ilişkiye girmesi gerektiriyor. Halkın bilinçlendirilmesi görevi önemlidir. Bu hafta içerisinde Kamu Kurum Kuruluşlarımızda, okullarımızda eğitim çalışmalarına ağırlık verip haftayla birlikte eğitim çalışmalarına canlı tutmanız gerekiyor. En önemli konu afet işlerinde eğitimdir. Bu hafta içerisinde yapılacak çalışmalarla bu bilinçlenme ve eğitime katkı sağlamamız lazım" dedi.

"AFET SONRASINDA YA DA AFET ANINDA OLABİLECEK ŞEYLERİ NASIL DAVRANILMASI GEREKTİĞİNİ ANLATIYORUZ"

Ziyaret sonrası Kayı Plaza AVM'ye stant açan AFAD İl Müdürlüğü personelleri vatandaşlara çeşitli broşürler dağıtarak, başta deprem olmak üzere yaşanabilecek afet ve acil durumlara karşı toplumsal bilinci artırmak ve halkı bilinçlendirerek farkındalık oluşturmaya çalıştılar. Kurulan stant hakkında bilgi veren AFAD Bilecik İl Müdürlüğü görevlisi Erdoğan Sayın, "Sivil Savunma Günü" ve 1-7 Mart günleri arasında kutlanan "Deprem Haftası" etkinlikleri kapsamında halkı bilinçlendirdiklerini belirtti. Sayın, "Afet sonrasında ya da afet anında olabilecek şeyleri nasıl davranılması gerektiğini neler yapılmaması gerektiğini anlatan broşürler dağıtılıyor. Bilecik AFAD, stantlarında çocukları da unutmadı. Çocuklar için ise afet çantası ve afet planı hazırlanması hakkında broşür dağıtarak vatandaşları bilgilendiriyoruz" dedi.

Öte yandan bu stantların ikinci ayağının Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde ve üçüncü ayağının da Bozüyük Sarar Outlet'de açılacağı öğrenildi.

Sivil Savunma Günü Ve Deprem Haftası Kutlamaları

Sivil Savunma Günü Ve Deprem Haftası Kutlamaları

Sivil Savunma Günü Ve Deprem Haftası Kutlamaları

Sivil Savunma Günü Ve Deprem Haftası Kutlamaları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim