• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Sivaslı şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

Sivaslı şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde operasyon sırasında terör örgütü mensuplarının yerleştirdiği bombanın patlaması sonrası şehit olan Özel Harekat polisi...

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde operasyon sırasında terör örgütü mensuplarının yerleştirdiği bombanın patlaması sonrası şehit olan Özel Harekat polisi Kenan Ardıç (28), memleketi Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polisin acılı babası, şehit oğluna, "Hakkım son damlasına kadar helal olsun" diye seslendi. Baba, ayrıca Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a, "Aslanları çakallara boğduruyorsunuz." şeklinde tepki gösterdi.

Özel Harekât polisi Kenan Ardıç, öğle saatlerinde Diyarbakır'dan hava yoluyla memleketine getirildi. Şehidin naaşı, önce Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Daha sonra Diriliş Mahallesi Gurbet Caddesi'nde bulunan baba evine getirildi. Burada dua okunmasının ardından helallik alındı. Şehidin annesi Zeliha Ardıç'ın "Kuzum" diye ağlaması üzerine acılı baba Cemal Ardıç, "Ağlamayın, Apo'nun p..lerini sevindirmeyin. Ağlamayın, Meclis'teki şerefsizleri sevindirmeyin. Bir Kenan gider bin Kenan gelir, 3 tane daha var, ağlamayın, kimse ağlamasın. Benim yavrum en yüksek mertebeye ulaştı. Bu bayrak durdukça, bu vatan sağ oldukça kimse bizden bir çakıltaşı alamaz." şeklindeki sözleri herkesi duygulandırdı.

"BENİM KOÇUM ŞEHİT, KİMSE AĞLAMASIN"

Şehidin cenazesi buradan cenaze namazı için Ulu Cami'ye getirildi. 3 yıllık polis memuru şehit Kenan Ardıç'ın acılı babası, Benim koçum şehit, ağlayıp da üç tane çapulcuyu sevindirmeyin, herkes dik dursun, ağlamayın." feryadı yürekleri dağladı.

"HAKKIM SON DAMLASINA KADAR HELAL OLSUN"

'Kenan'ım" diyerek oğlunun tabutuna sarılan ve fotoğrafını öpen acılı baba, "Her türlü hakkım son damlasına kadar helal olsun yavrum. Ağlamayacağım, seni üzmeyeceğim yavrum." şeklindeki sözleriyle cami avlusunda bulunan vatandaşları ağlattı.

"BAŞKANIM, ASLANLARI ÇAKALLARA BOĞDURUYORSUNUZ"

Cenazeye katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz başsağlığı dilerken, baba Cemal Ardıç, "Aslanları çakallara boğduruyorsunuz başkanım." sözleri üzerine Bakan Yılmaz, "Allah sabır versin." demekle yetindi. Baba Cemal Ardıç, saygı nöbeti tutan mesai arkadaşlarının da alnından öptü.

ÖZEL HAREKÂT POLİSLERİ, ŞEHİDİ, MANGA YERİNE KENDİLERİ OMUZLADI

Şehidin babası, dedesi ve kardeşi, şehidin tabutuna sarılarak göz yaşı döktü. Şehidin kardeşi Gökhan, "Üşüme" diyerek polis kıyafetini tabuta örttü. Daha sonra polisler tarafından kıyafet yeniden acılı kardeşe giydirildi. İkindi namazı sonrası helallik alınmasının ardından Müftü Recep Şükrü Balkan tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası şehidin naaşı, polis mangası tarafından taşınmak istenince Özel Harekât polisleri izin vermeyerek, kendileri omuzladı.

Cenaze aracına konulan şehidin cenazesi Yukarı Tekke'de bulunan polis şehitliğine götürüldü. Naaşı taşıyan araç bir süre konvoy eşliğinde ilerledi. Konvoyda yaya olarak ilerleyen vatandaşlar Türk Bayrakları taşıyarak "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" şeklinde sloganlar attı. Şehit polis daha sonra polis şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazeye Sivas Valisi Alim Barut, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile çok sayıda asker, polis ve vatandaş katıldı.

Sivaslı şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

Sivaslı şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

Sivaslı şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

Sivaslı şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

Sivaslı şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim