• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Şırnak'tan kahreden haber: 2 şehit

Şırnak'tan kahreden haber: 2 şehit
Şırnak'ta teröristlerce askeri araca düzenlenen saldırıda 2 asker şehit oldu.


Şırnak merkeze bağlı Milli Jandarma Karakolu’nda görevli askerler ile köy korucularına pusu kuran PKK’lı teröristler yola önceden koydukları patlayıcıyı infilak ettirdi, ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Çatışma sonucunda şehit askerlerin sayısının üçe yükseldiği açıklanmıştı. Ancak Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada, iki askerin şehit olduğunu, yaralanan asker ve köy korucusunun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Şırnak ile Balveren Beldesi arasındaki yolda, askerlerin yol kontrolü yaptığı sırada patlama meydana geldi. Şırnak’a 7 kilometre mesafede bulunan Balveren Beldesi ile kent merkezi arasında, araçların geçtiği karayolunda her gün yapılan standart yol kontrollerini gerçekleştiren asker ve köy korucularının geçtiği sırada, saat 08.00 sıralarında önceden PKK’lılarca yola döşenen el yapımı mayın, uzaktan kumanda ile patlatıldı. Meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 2 asker şehit oldu.

Patlama ile birlikte olay yerine çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edilirken, patlama sonrası bölgede operasyon başlatıldı.Patlama bölgesine gitmek isteyen gazetecilere şimdilik izin verilmiyor.

İşte Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı o açıklama:

“04 Ağustos 2015 tarihinde saat 07.23′te Şırnak / Merkez Balveren köyü-Geçitboyu köyü arasında Mayın / El Yapımı Patlayıcı (EYP) araması yapmak maksadıyla görevlendirilen Jandarma Yol Kontrol ve Mayın / EYP Arama Timine Bölücü Terör örgütü mensubu teröristler tarafından EYP’li saldırı düzenlenmiş, müteakiben uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur.

Saldırı sonucu kahraman bir Jandarma Uzman Çavuşumuz ile bir Jandarma Erimiz şehit olmuş, bir Jandarma Erbaşımız ve bir Geçici Köy Korucumuz yaralanmıştır. Yaralı personelimiz Şırnak Asker Hastanesi’ne sevk edilmiş olup, yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim