• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Şırnak'ta Köprüye Bomba Yerleştiren 2 Terörist Öldürüldü

Şırnak'ta Köprüye Bomba Yerleştiren 2 Terörist Öldürüldü
Şırnak'ta, bir köprüye el yapımı patlayıcıyı tuzaklayan terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı, 2 terörist öldürüldü.

Şırnak'ta, bir köprüye el yapımı patlayıcıyı tuzaklayan bir gurup terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 2 terörist öldürüldü.

ÇATIŞMA ÇIKTI, İKİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Olay, bu sabah 05.00 sıralarında, Şırnak-Siirt karayolu üzerinde bulunan Yeni Aslan Başar Jandarma Karakoluna 5 kilometre mesafedeki Resör köprüsü mevkisinde meydana geldi. Köprüye el yapımı patlayıcı tuzaklayan ve köprünün emniyetini alan askeri birliğe sızmaya çalışan bir gurup terörist ile asker ve korucular arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 2 terörist ölü ele geçirildi.

KAÇANLAR İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI

Teröristlerin üzerlerinde yapılan aramada, 1 RPG-7 roketatar ve 1 el bombası bulundu. Arazi şartlarından faydalanarak kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Köprüye döşenen patlayıcı etkisiz hale getirildi.

GENELKURMAY: 23 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin/Nusaybin, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır/Silvan ve Tunceli/Nazımiye'de devam eden operasyonlarda 23 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, bazı illerde devam eden operasyonlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, icra edilen operasyonlarda Mardin/Nusaybin'de 6, Şırnak'ta 3, Hakkâri/Yüksekova'da 3, Diyarbakır/Silvan'da 8 ve Tunceli/Nazımiye'de 3 olmak üzere toplam 23 bölücü terör örgütü mensubunun öldürüldüğü belirtildi. Bu illerle birlikte, Siirt, Bitlis, Muş, Erzurum/Şenkaya'da çok sayıda mühimmat ele geçirildiği ve 4 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Siirt/Eruh'taki boş bir evde yapılan aramada içleri patlayıcı ile doldurulmuş, 4 adet 10 litrelik plastik bidon, sekiz adet 12 kg büyük mutfak tüpü, sekiz adet piknik tüp, üç adet 15 kilogramlık teneke, beş adet düdüklü tencere ve 150 kg amonyum nitrat ele geçirildiği kaydedildi.

Genelkurmay, ayrıca Hatay/Altınözü'nde, Suriye'den Türkiye'ye sınırı yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 2 DEAŞ terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim