• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Sırbistan Sancak Bölgesi’nde Tarım Ekipmanı Desteği

Sırbistan Sancak Bölgesi’nde Tarım Ekipmanı Desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sırbistan'ın Sancak Bölgesi şehirlerinden Prijepolje'deki çiftçilere 23 adet...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sırbistan'ın Sancak Bölgesi şehirlerinden Prijepolje'deki çiftçilere 23 adet motokultivatör temin edildi.

TİKA, Sırbistan'da yürütmekte olduğu Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projelerine devam ediyor. Sırbistan'ın az gelişmiş belediyeleri arasında yer alan, Sırp ve Boşnak nüfusun bir arada yaşadığı Prijepolje'de hem tarımsal kapasitenin arttırılması hem de bölge halkının yaşam standartlarının yükselmesi amacıyla tarım alanında faaliyetlerin geliştirilmesi için TİKA tarafından projeler uygulanmaya devam ediyor.

Ahududu üretiminin yaygın olarak yapıldığı Sancak Bölgesi şehirlerinden Prijepolje'deki üreticilerin kullanımına sunulmak üzere TİKA tarafından temin edilen 23 adet motokultivatör Zlatna Malina Ahududu Üreticileri Birliği aracılığı ile çiftçilere ulaştırıldı.

Teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Emir Hašimbegovic verilen desteğin insan hayatına etki eden en kaliteli yöntem olduğunu belirterek bölge halkına verilen destekten duydukları memnuniyeti ifade etti. Son 6 yılda ahududu üretiminin bölge halkı için en önemli geçim kaynağından biri olduğunu vurgulayan Birlik Başkanı Mirsad Obucina ise özellikle yüksek bölgelerde üretim yapan çiftçiler için verilen desteğin önemli olduğu belirtti. Birlik üyesi çiftçilerin 500 hektarlık ahududu ekim alanı olduğunu ve herkesin bu makinelerden faydalanabileceğini söyledi.

Temin edilen makinelerden duydukları memnuniyeti dile getiren Birlik üyeleri, sağlanan destekle bir haftada yapılabilen işin artık en fazla iki günde tamamlanabileceğini belirterek, bu sayede daha fazla alanda üretim yapabileceklerini dile getirdi.

Temin edilen motokultivatörler ile çiftçiler zaman kaybı yaşamayacak ve daha fazla alanda üretim gerçekleştirebilecekler. Böylece hem üretim potansiyeli hem de aileler tarafından elde edilen gelir artacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim