• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C

Sınırda 7 IŞİD terör örgütü mensubu gözaltına alındı

Sınırda 7 IŞİD terör örgütü mensubu gözaltına alındı
Gaziantep ve Kilis'te, sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan, IŞİD terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 7 şahıs yakalanarak...

Gaziantep ve Kilis'te, sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan, IŞİD terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 7 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

TSK'nın internet sitesinden dünkü (06 Ocak) operasyonlara ilişkin verilen bilgiye göre; Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; 3 terörist etkisiz hale getirildi Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 65 oldu. 7 barikat kaldırıldı, bir tabanca, 15 adet tabanca fişeği ve bir av tüfeği ele geçirildi.

Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda; 7 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 213 oldu. 17 adet el yapımı patlayıcı imha edildi, bir adet roketatar mühimmatı, bir av tüfeği ile 50 adet fişeği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 180 adet Biksi makineli tüfek fişeği ele geçirildi. İki barikat kaldırıldı, iki hendek kapatıldı.

Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 37 oldu. 32 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Bir Kaleşnikof piyade tüfeği, beş adet şarjörü ile 150 adet fişeği, yedi av tüfeği ve 120 adet fişeği, bir el bombası, bir adet roketatar mühimmatı, 850 kilogram amonyum nitrat, 3 adet dürbün, 7 adet tüp ve muhtelif gıda malzemeleri ele geçirildi.

Bitlis Tatvan'da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 12 iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramada; 4 tabanca, 7 tabanca şarjörü ile 106 adet fişeği, 5 av tüfeği, 205 adet fişeği, 267 adet tarihi nitelikte altın para ve çok miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.

Şırnak Silopi'de, YDG-H gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürüten ve bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 2 iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Sınırda 7 IŞİD terör örgütü mensubu gözaltına alındı

Sınırda 7 IŞİD terör örgütü mensubu gözaltına alındı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim