• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Sinecek’ten Esnaf Ve Genç Girişimcilere Müjde

Sinecek’ten Esnaf Ve Genç Girişimcilere Müjde
Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, yeni çıkan kararname ile esnafların 30 bin TL, genç girişimcilerin de 100...

Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, yeni çıkan kararname ile esnafların 30 bin TL, genç girişimcilerin de 100 bin TL faizsiz kredi kullanabileceklerini söyledi.

Yeni çıkan kararname ile makine, ekipman ve demirbaş, iş yeri modernizasyonu, hammadde ve döner sermaye ihtiyacı olan esnaf sanatkarlar ile KOSGEB Girişimcilik Destek Programı'nı bitiren genç girişimci esnaf ve sanatkarlar için yeni kredi imkanları sağlandığını belirten Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, "İlgili kararnameye göre, esnaf ve sanatkarların makine, ekipman ve demirbaş alımları, iş yeri modernizasyonu veya hammadde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimiz kefaletiyle 30 bin TL'ye kadar yüzde 100 faiz indirim oranı uygulayarak kredi kullandırılabilecektir. Bu uygulama kapsamında kredi başvurusunda bulunanlar kredinin kullanım amacını yazılı olarak taahhüt edecek olup, ayrıca hibe desteği kullanmadıklarına dair KOSGEB'den yazı getirmeleri zorunlu olacaktır. Daha önce kredi kullanmış olup, bakiyesi 01 Aralık 2015 tarihine devreden yani 01 Aralık 2015 tarihi ve sonrasında kredi taksit borcu bulunanlar kredi borçluları ise bu kredi imkanından faydalanamayacaklardır" dedi.

Genç girişimcilerin de 100 bin TL sıfır faizli kredi kullanabileceklerini ifade eden Sinecek, "KOSGEB tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar hariç olmak üzere, KOSGEB Girişimcilik Destek Programı'nı bitiren ve başvuru tarihinin 30 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkarlara KOSGEB tarafından onaylanmış projelerini Halk Bankası'na sunmaları durumunda bankaca 100 bin TL'ye kadar yüzde 100 faiz indirim oranı uygulanarak kredi kullandırılabilecektir. Bu uygulama kapsamında kredi kullanacakların hibe desteği kullanmadıklarına dair KOSGEB'den yazı getirmeleri zorunlu olacaktır. Daha önce kredi kullanmış olup, bakiyesi 01 Aralık 2015 tarihine devreden yani 01 Aralık 2015 tarihi ve sonrasında kredi taksit borcu bulunanlar kredi borçluları ise bu kredi imkanından faydalanamayacaklardır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim