• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Simitçi, iş adamı

Simitçi, iş adamı
Sabahları Mercedes ve takım elbisesiyle simit satan Hasan Çakılcı, öğleden sonra organizasyon şirketinin başına geçiyor.

Konya Meram'da yaşayan evli ve 3 çocuk babası Hasan Çakılcı, 10 yıl önce çocuklarının baş harflerinden esinlenerek Saham Organizasyon Şirketi'ni kurdu. Düğün ve eğlencelerde organizatörlük yapan Çakılcı, işi daha renkli hale getirmek için de 72,73 ve 74 model üç Volkswagen otomobil alıp üstlerini açıp şoför işe alarak, düğünler için kiralamaya başladı. Sabahları işi olmayan Hasan Çakılcı, şirketi kurduktan 3 yıl sonra ise ilginç bir işe daha başladı.

'GİZLİ GÖREVDE SANIYORLAR'

İşyerine 300 metre mesafede bir simit tezgâhı açan Çakılcı, burada öğleye kadar simit satmaya başladı. Kazandığı paralarla kendisine bir Mercedes alan Çakılcı, sabahları lüks otomobiliyle fırının yolunu tutup, aldığı simitleri tezgâhına getiriyor. Takım elbisesi ve günlük tıraşıyla saat 11.00'e kadar simitlerini satan Çakılcı, daha sonra ise şirketine gidip organizasyonlarla ilgileniyor. 7 yıldır sabahları simit satıp öğleden sonra şirketinin başına geçen Çakılcı, "Bugüne kadar ne iş yaptıysam o işe sonuna kadar saygı duydum. Simit satarken de günlük tıraşımı olurum ve takım elbisemi giyerek evden çıkarım. Sabahları fırından aldığım simitleri otomobilimin bagajına koyduktan sonra tezgâhımı açarım. Simitlerim bittikten sonra ise el tezgâhımı bırakır ve ikinci işime başlarım. Beni takım elbise ve kravatlı simit tezgâhının başında görenler çok şaşırıyor. Birçok müşterim gizli görevli olduğumu sanıyor. Ama ben 7 yıldır bu işi yapıyorum ve çok mutluyum. Günlük sattığım 50-60 simit ama bu işi yaparken ayrı bir zevk alıyorum. İnsanlara bu hizmet sunmak beni psikolojik olarak çok rahatlatıyor" dedi.

'HERKES İŞİNİ TEMİZ YAPSIN'

Çakılcı, dürüstlüğün çok önemli olduğunu söyledi. "İnsan ne iş yaparsa yapsın temiz ve dürüst yapmalı" diyen Çakılcı, şöyle devam etti: "Ben bugüne kadar böyle yaptım ve hiçbir zaman kaybetmedim. Bazı insanlar 'Ne gerek var simit satmana' derken bazıları ise takdir ediyor. Benim için önemli olan doğru bildiğimi yapmaktır. Sattığım simidi kendim yiyemiyorsam kesinlikle satmam. Müşterilerime düzenlediğim düğün organizasyonunu kendi oğluma düzenleyemeyeceksem onu da düzenlemem."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim